Carl Hester wint wereldbeker Londen, Hans Peter Minderhoud tweede

Share
  • 15 december 2016 08:25

door: redactie, 15 december 2016 08:25

Londen | STEGEN.NET | KNHS

Carl Hester en Nip Tuck waren woensdagavond de besten in de wereldbeker dressuur tijdens de Olympia Horse Show. Hans Peter Minderhoud en Edward Gal zijn op de tweede en derde plaats geëindigd.
Carl Hester en Nip Tuck wonnen de wereldbeker in Londen. foto: Jon Stroud Media | FEI

Carl Hester en Nip Tuck wonnen de wereldbeker in Londen.
FOTO: FEI | Jon Stroud

De Britse favoriet Carl Hester won de kür op muziek in een uitverkocht Olympia. Hij liet een score van 84,669 procent noteren. Hester zette op de openingsdag ook al de Grand Prix op zijn naam.

Hans Peter Minderhoud kwam in het zadel van van Glock’s Flirt tot een score van 81,880 procent. Het optreden van Gal met Glock’s Voice werd gewaardeerd met 80,467 procent. Voor Edward Gal was de wedstrijd in London Olympia de eerste na de Olympische Spelen met Glock’s Voice.

Ervaren duo
Het ervaren duo begon sterk aan hun kür op Muziek, maar aan het eind slopen er een paar kleine foutjes in. Dankzij hoge cijfers voor de artistieke uitvoering was er een mooie score van 80.467%.

Katja Gevers (Berlicum) eindigde in Londen op de zesde plaats in de Grand Prix en werd met haar paard Thriller negende in de kür op Muziek. In de tussenstand van de FEI Reem Acra wereldbeker in de West-Europese League is Madeleine Witte-Vrees de beste landgenote op plaats 14.

Minderhoud is al zeker van deelname aan de wereldbekerfinale in Omaha. Met zijn olympische paard Glock’s Johnson werd hij al derde in een wereldbekerwedstrijd van Lyon. Minderhoud moet nog kiezen met welk paard hij aan de finale deelneemt.