archief
contact
+31 6 53239630

Jos Lansink de beste in Parijs

PARIJS – Jos Lansink heeft zondag de Grote Prijs van Parijs gewonnen. De Nederbelg klopte in de barrage acht tegenstanders met de elfjarige merrie Valentina van ‘t Heike. Beste Nederlander was Harrie Smolders, die met Equis Walnut de Muze 21e werd.

Jos Lansink met Valentina van 't Heike.
Jos Lansink met Valentina van 't Heike.

Lansink reed in de barrage opnieuw foutloos en gebruikte daarvoor 42.55 seconden. De Ier Dennis Lynch werd met All Inclusive tweede met een tijd van 43.32. De 33-jarige Lynch leek lange tijd te gaan winnen, maar Lansink schaafde 77 honderdste van z’n tijd af. Philippe le Jeune eindigde met Vigo D’Arsouilles op de derde plaats. Ludger Beerbaum was in de barrage de snelste, maar hij maakte met Coupe de Coeur wel een springfout en werd daarmee vierde. Olympisch kampioen Eric Lamaze stuurde Hickstead naar de vijfde plaats.

Voor de Nederlanders was in deze hoog gedoteerde Grote Prijs een bijrol weggelegd. Harrie Smolders werd zoals gezegd 21e, door twee springfouten in het basisparcours. Albert Zoer werd 24e; de Drent maakte met Okidoki eveneens twee fouten.

Stegen.net | AFP

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel