Juridische strijd over Power and Paint duurt voort

Share
  • 24 december 2009 13:41

door: redactie, 24 december 2009 13:41

VLEDDERVEEN – De al een jaar durende juridische strijd over de pony Power and Paint is nog altijd niet ten einde. Sterker nog, tijdens een zitting kwam onlangs opvallende informatie naar boven. Dat schrijft de website Eurodressage.com.

In de rechtszaak is nu naar voren gekomen dat Power and Paint helemaal niet in goede gezondheid was op de Europese kampioenschappen in 2007, omdat hij meerdere malen werd behandeld op de show door de teamdierenarts voor de blessure aan het rechtervoorbeen.

Rachel Fokker heeft nog maar weinig plezier gehad van Power and Paint. ©Astrid Appels/Eurodressage.com

Rachel Fokker heeft nog maar weinig plezier gehad van Power and Paint. ©Astrid Appels/Eurodressage.com

,,Op basis van wat getuigen hebben getuigd voor de rechter kan men heel gemakkelijk concluderen dat Power and Paint een verborgen peesletsel had alvorens te worden gekocht door de familie Fokker in oktober 2007,” zegt Fokker’s advocaat Stephan Wensing. ,,Power and Paint had niet gebruikt mogen worden als een internationale dressuur pony vanwege deze blessure. Indien de familie Fokker dit zou hebben geweten voor de verkoop, dan zouden zij de pony nooit hebben gekocht.”

De juridische strijd van de nieuwe eigenaar Fokker tegen de verkopende partij Pasch betreft de nietigverklaring van de aankoop van Power and Paint op basis van oude verwondingen die verborgen zijn gehouden voor de Nederlandse koper. In oktober 2007 heeft de Nederlandse familie Fokker Power en Paint gekocht voor 160.000 euro van de Duitse eigenaar Pasch, na een medisch aankooponderzoek op de paardenkliniek in het Duitse Kerken.

De nu zestienjarige Power and Paint is gestald onder toezicht op een onbekende dressuurstal in de provincie Limburg. De familie Fokker bezocht onlangs de pony en was in staat om te concluderen dat hij goed werd verzorgd en hij leek in goede conditie ondanks zijn blessure.

Stegen.net | Eurodressage.com