O’Brien na nieuwe blessure uit de sport

Share
  • 24 juni 2011 17:12

door: redactie, 24 juni 2011 17:12

WANNEPERVEEN – De sportcarri√®re van Blauwendraad’s O’Brien is onverwacht toch ge√ęindigd. Nadat de hengst in Calgary geblesseerd raakte aan de pees rechtsvoor herstelde hij als door een wonder toch weer. Maar nu is er een probleem met de linkerpees. ,,Dit betekent het definitieve einde van zijn loopbaan in de sport”, aldus zijn amazone Angelique Hoorn.

Angelique Hoorn met O'Brien tijdens het NIC Zuidlaren 2008. ©Mirella Kasper

De nieuwe blessure ontstond thuis tijdens de training. ,,We waren rustig aan het trainen en na een sprongetje over een hindernis van amper een meter bleek dat nu de pees van het linkervoorbeen is geblesseerd. In Calgary liep hij, na een val, een blessure aan de pees van het rechtervoorbeen op. Ik heb aan O’Brien een ongelooflijk fijn paard met een enorme vechtersmentaliteit gehad. Anders was het hem nooit gelukt om zich na afwezigheid van ruim een jaar weer terug te knokken naar het niveau van landenwedstrijden.”

Volgens Hoorn typeert dat O’Brien. ,,Altijd willen meewerken en nooit een fout willen maken. Hij is nu vijftien en herstel is heel goed mogelijk, mede omdat de blessure lang niet zo ernstig is als de blessure die hij in Calgary heeft opgelopen. Toch heb ik besloten nu een punt achter zijn sportieve loopbaan te zetten en ik hoop dat hij door de Nederlandse paardenfokkers in staat wordt gesteld om heel veel kinderen te verwekken”, aldus Hoorn.

Zuur

Het einde van de loopbaan van O’Brien (v. Peter Pan) is extra zuur, omdat het juist dit seizoen allemaal weer zo goed leek te gaan. In Zwolle behaalde de bij het KWPN, AES en NRPS goedgekeurde hengst een overwinning. Verder eindigden ze dit jaar als tweede in de Grote Prijs van Mierlo en onlangs nam bondscoach Rob Ehrens deze combinatie op in het team dat van start ging in de landenwedstrijd die in Kopenhagen werd verreden. Tijdens deze wedstrijd bleef de combinatie in beide manches foutloos.

Onder Angelique Hoorn nam O’Brien deel aan de Nederlandse Kampioenschappen, die zij in 2007 winnend wisten af te sluiten. Op de Olympische Spelen in 2008 eindigde de combinatie individueel als negende en met het team werden zij vijfde. In 2007 en 2008 maakte de combinatie deel uit van het Oranje kwartet dat in het Zwitserse Sankt Gallende landenwedstrijd wist te winnen. Daarnaast eindigde het duo talloze malen bij de eerste tien in Grand Prix’s, waarvan ze die in Mechelen en Zwolle in 2006 wisten te winnen. In 2008 zegevierden ze in de Grote Prijs van Zuidlaren en in 2009 werd de combinatie ze in de Grote Prijs van Geesteren tweede.

Stegen.net | KNHS