archief
contact
+31 6 53239630

Marcus Ehning wint finale wereldbeker

GENÈVE – Marcus Ehning heeft zondag voor de derde keer in zijn carrière de finale van de wereldbeker springen gewonnen. De Duitse ruiter won deze keer met de hengst Plot Blue. Pius Schwizer en Ludger Beerbaum eindigden gezamenlijk als tweede.

Marcus Ehning rijdt de hengst Plot Blue naar de overwinning. ©Rod Kohler/FEI

In 2003 won Marcus Ehning met Anka en in 2006 met Sandro Boy. En nu dus met Plot Blue. De Duitse combinatie maakte op de eerste dag een springfout, maar hield verder de lei schoon en kwam uit op een totaal van zes strafpunten.

De Amerikaan Mario Deslauriers begon als grote favoriet aan de laatste omloop, maar hij maakte met Urico maarliefst drie springfouten. Waarschijnlijk was Deslauriers er met z’n hoofd niet meer bij. Bij de Amerikanen was de spanning hoog, nadat McLain Ward met zijn merrie Sapphire werd gediskwalificeerd. Ward riep daarop zijn collega’s op om de wedstrijd te boycotten.

Stegen.net

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel