Springpaard Okidoki plotseling overleden

Share
  • 21 juli 2010 19:08

door: redactie, 21 juli 2010 19:08

Albert en Arend Zoer namen dit voorjaar afscheid van Okidoki. ©Jacob Melissen

BERN – Okidoki, waarmee springruiter Albert Zoer tot 2009 grote successen behaalde, is overleden. Dat heeft zijn nieuwe Argentijnse eigenaar José Larocca bekendgemaakt. De combinatie Zoer/Okidoki speelde een grote rol bij het door de Nederlandse ploeg veroveren van goud op de Wereldruiterspelen in 2006 en het winnen van de Europese titel in 2007. In 2009 won Zoer met Okidoki nog brons op het EK. Begin dit jaar werd het paard verkocht.

Tijdens een concours dat in juni in Cannes werd gehouden, raakte Okidoki aan een pees geblesseerd. Na een operatie leek het beter te gaan met de ruin, maar dinsdag traden er complicaties op. In een speciale veterinaire kliniek in Bern werd nog geprobeerd om Okidoki te redden, maar uiteindelijk bezweek het paard aan een shock.

Stegen.net