Emotioneel afscheid van Okidoki

Share
  • 28 januari 2010 21:20

door: Steven Stegen, 28 januari 2010 21:20

ECHTEN – Hoe veel paarden zouden er al niet het erf van de firma Zoer hebben verlaten om naar een nieuwe eigenaar te gaan? Het leek Albert en Arend Zoer nimmer te raken. Maar dat is met paradepaard Okidoki wel anders. Vader en zoon hebben geĂ«motioneerd afscheid genomen van Oki.

Albert en Arend Zoer nemen afscheid van Okidoki. ©Jacob Melissen

Met een paar zoenen en knuffels hebben de Zoer hun beste paard van stal laten gaan. Het moet zeker geen gemakkelijk besluit zijn geweest. Maar de jaren tikten verder en nu lag er opnieuw een goed bod. Tja, en dan moet het er toch maar van komen.

Albert Zoer heeft Okidoki persoonlijk naar Zwitserland gebracht en afgeleverd bij de nieuwe eigenaar, de Argentijn José Larocca, die in Genève zijn stallen heeft. De nieuwe eigenaar wil mogelijk al in maart met zijn nieuwe aanwinst van, naar verluidt bijna vier miljoen, aan de start komen.

Albert Zoer behaalde vele successen met Okidoki. Zoer won teamgoud op het WK 2006 en EK 2007. In 2009 reikten Zoer en Okidoki naar het individuele brons op het EK. Dankzij ondermeer Okidoki voert Zoer de wereldranglijst aan.

Stegen.net