Veel kwaliteit in Silfit Masterclass

Share
  • 10 januari 2010 23:06

door: redactie, 10 januari 2010 23:06

ZUIDBROEK – De rijders die vrijdagavond deelnamen aan de KNHS Silfit Masterclass op Indoor Veendam lieten een prima indruk achter. Joop van Riessen en de springruiters Jur Vrieling en Wiljan Laarakkers vormden de jury. Zij plaatsten Wieke met Wim Cazemier aan kop.

In een prachtige presentatie werden de paarden aan het publiek voorgesteld. Nadat de dekens er vanaf waren gehaald ging werkelijk het dak eraf in Zuidbroek. Het publiek mengde zich vol in de strijd om de jury te  beïnvloeden. Vier paarden maakten het de jury erg moeilijk: de keurmerrie Wizzkid’s Gonda, keurmerrie Wieke V, de schimmel Zomooi en de goedgekeurde hengst Bakboord HBC met Cees Embregts.

Laatst genoemde had het verdiend om mee over te rijden. De jonge hengst imponeerde met zijn manier van bewegen. Cees gaf hem alle kansen om zich te ontplooien. Dit is dan ook een combinatie waar de komende wedstrijden rekening mee mag worden gehouden.

De jury besloot om Wieke V met Wim Cazemier, Wizzkid’s Gonda met Derk Jan Mekkes en Zomooi met Jan Muggen over te laten rijden. Wieke V liep een geweldige wedstrijd. Zeer los door haar lijf bewegend waarbij iedere pas raak was. Wizzkid’s Gonda deed er in de kleine hal een extra schepje bovenop waarbij ze een geweldig front toonde en een hoge actie. Zomooi is een prachtig paard om te zien en had ook de nodige fans, maar vanavond waren de Keurmerries de schimmel de baas. De jury had het moeilijk om de winnaar te kiezen en koos uiteindelijk voor Wieke V. Wizzkid’s Gonda werd hierdoor tweede.

Het belooft de komende maanden een prachtige strijd te worden. Zeker de eerste vijf paarden zijn aan elkaar gewaagd en gaat het om smaak van de jury. Nog nooit heeft de Masterclass zo’n brede kopgroep gehad. Met het oog op de finale tijdens CSI twente kan dan ook nog van alles gebeuren. In Zuidbroek werd ook bekend gemaakt dat Silfit Masterclass mede ondersteund wordt door Anemone Horse Trucks uit Scherpenzeel.

Stegen.net