Derk Jan Mekkes oppermachtig met Wizzkid’s Gonda

Share
  • 27 juli 2009 16:55

door: redactie, 27 juli 2009 16:55

BEEKBERGEN – Tuigpaardrijder Derk Jan Mekkes uit Doezum kan weer een mooi succes bijschrijven op zijn lange erelijst. Hij won in Beekbergen de finale van de KNHS Silfit Masterclass. Mekkes deed dat met Wizzkid’s Gonda (v. Patijn). Als tweede werd de groots gaande Tidalburga met Nico Calis geplaatst voor de in topvorm verkerende Melviro met Thomas van der Weiden.

In omgekeerde volgorde van het tussenklassement kwamen de paarden binnen waarbij de rijders erop gebrand waren om tijdens de finale alles eruit te halen wat erin zit. In de door veel publiek omringde arena, die er fantastisch bij lag, werden de paarden op een indrukwekkende wijze voorgesteld waardoor zij het voltallige publiek op de banken kregen.

De keurmerries Tygonda (v.Manno) en Tidalburga (v. Manno), met respectievelijk Cees Embregts en Nico Calis aan de leidsels, waren van plan waren om in Beekbergen een goed resultaat neer te zetten. Tidalburga liet op het grote veld veel front en hoge vierkante bewegingen zien. Tygonda werd gedurende de wedstrijd iets te heet waardoor ze als vierde werd opgesteld. De grote concurrent van Wizzkid’s Gonda, de schimmel Zomooi (v. Roy M) met Jan Muggen, kon in de finale niet overtuigen en miste de scherpte en de balans wat resulteerde in een vijfde plaats. Zesde werd Gerard van der Meulen met een sterk gaande Wapenaar en de zevende plaats was voor de mooie merrie Aronica (v. Saffraan) van Jan Thijs met Harry Claessen aan de leidsels.

De finale moest gaan uitmaken wie de winnaar werd. Het overrijden gebeurde tussen drie grootheden: Wizzkid’s Gonda met Derk Jan Mekkes, Melviro met Thomas van der Weiden en Tidalburga met Nico Calis. Wizzkid’s Gonda, winnaar van Hamburg, de Steeg, Etten-Leur en Hoofddorp, liet zien wederom in uitstekende vorm te verkeren en werd door de juryleden unaniem als eerste geplaatst.

NHP | KNHS

Uitslag finale Silfit Masterclass:
1. Wizzkid’s Gonda – Derk Jan Mekkes
2. Zomooi – Jan Muggen
3. Melviro – Thomas van der Weiden
4. Tygonda – Cees Embregts
5. Tidalburga – Nico Calis
6. Aronica – Harry Claessen