Silfit Masterclass voor tuigpaarden krijgt vervolg in 2010

  • 16 december 2009 21:31
door: redactie, 16 december 2009 21:31

ERMELO – Op 30 december begint de editie 2010 van de Silfit Masterclass voor tuigpaarden. Mechelen is dan het decor van de eerste wedstrijd. In totaal doen zeven aanspanningen mee aan de wedstridreeks, die uit twaalf concoursen bestaat.

Dat de formule van jonge veelbelovende tuigpaarden niet alleen in Nederland aanslaat werd het afgelopen jaar duidelijk tijdens de internationale springconcoursen in het Belgische Mechelen en het Duitse Hamburg, waar de verheven ronddravende tuigpaarden het publiek op de banken wist te krijgen. Deze wedstrijden maken ook, wegens succes geprolongeerd, in 2010 deel uit van de Silfit Masterclass competitie.

Initiatiefnemer Derk Jan Mekkes is alleen maar enthousiaster geworden over de competitie, die hij samen met z’n zus Hanneke op poten heeft gezet. ,,Wij brengen een korte flitsende rubriek tuigpaarden, die individueel allemaal zeer waardige representanten zijn van het unieke Nederlandse tuigpaard. Voor het publiek dat geboeid naar een internationale spring-, of dressuur wedstrijd heeft zitten kijken is een enkele rubriek tuigpaarden een heel aardige afwisseling en ze reageren daar dan ook zeer enthousiast op. Ze kunnen zich even helemaal uitleven in het aanmoedigen van de paarden, iets dat bij dressuur en springwedstrijden niet gepast is.”

De deelnemers in 2010 zijn Lubbert van Oene (Aurose/Trudalya), Jan Muggen (Zomooi), Derk Jan Mekkes (Bentley AMR/Wizzkid’s Gonda), Gerard van der Meulen (Wapenaar en Sibour), Harry Claessen (Bueno), Wim Cazemier (Wieke V/Zilka V) en Cees Embregts (Bakboord HBC).

Stegen.net