Zondag derde poging arrensleewedstrijd

Zondag derde poging arrensleewedstrijd

7 januari 2010 20:41 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

GRONINGEN – Komende zondag, 10 januari, doen de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken en de Club van Rijden en Glijden een nieuwe poging om alsnog een arrensleewedstrijd te organiseren. De wedstrijden beginnen, als het weer nu wel meewerkt, om 12.00 in het Stadspark.

Eind vorig jaar werden tot tweemaal toe voorbereidingen getroffen voor het houden van deze wedstrijden, maar beide keren moesten deze worden afgeblazen in verband met sneeuwstormen en gladde wegen. De sneeuwcondities lijken, net als afgelopen december, goed en ook de weersverwachtingen zijn gunstig.

Een definitieve beslissing over het doorgaan zal kort van tevoren worden genomen. Het laatste nieuws daarover is te lezen op www.feestinstad.nl.

Samen met de Club van Rijden en Glijden Noord-Nederland heeft Volksvermaken een twintigtal aanspanningen uit de noordelijke drie provincies uitgenodigd voor dit evenement. Het gaat voornamelijk om enkelspannen. Bovendien zullen enkele tweespannen aan de start verschijnen.

Voorafgaand aan de hardarrenwedstrijd wordt een keuring voor het ‘schoonste geheel’ gehouden. Daarvoor heeft de organisatie een vakkundige jury samengesteld. Na de keuring zullen alle combinaties in defilé over het parcours rijden.

De deelnemers rijden vervolgens om verschillende ereprijzen. De wedstrijden bestaan uit het zo snel mogelijk afleggen van een parcours van zo’n 200 meter. Bij de wedstrijden vindt steeds een ‘vliegende start’ plaats. De combinaties rijden op en bij het passeren van de startlijn gaan de paarden voluit. Een kamprechter zal beoordelen of de paarden in draf blijven lopen. Halverwege zullen de combinaties moeten keren. Er zal in paren worden gereden. Na een eerste ronde vinden vervolgens een B- en daarna een A-finale plaats. De wedstrijden vinden plaats tussen 12.00 uur en circa 15.00 uur.

Stegen.net