Onzekerheid troef rond (provinciale) indoor kampioen­schappen

  • 6 december 2020 19:37
door: Steven Stegen, 6 december 2020 19:37

🐴 BEILEN | TOLBERT
📝 paardensportnoord

De KNHS heeft de data voor de indoor­kampioen­schappen in Ermelo verder opgeschoven. De onzekerheid over het doorgaan van de titelstrijd is enorm, gezien de situatie rond corona. De regio’s houden intussen ook diverse opties open.

Jazeker, de wil om de provinciale kampioenschappen te organiseren is er. In Drenthe werd die wens bij de laatste algemene ledenvergadering duidelijk uitgesproken. Er werd zelfs een routekaart opgesteld, waarbij de verschillende situaties worden geschetst op basis van het moment dat er weer wedstrijden verreden mogen worden.

De eerste optie is inmiddels van de baan. Daarin werd de planning opgesomd in het geval er vanaf 1 december weer gereden zou kunnen worden. En dat bleek dus niet mogelijk. Met de huidige stand van zaken rond corona lijkt het herstel van de wedstrijdsport vanaf 1 januari ook niet meer dan een wensbeeld, dat weinig realistisch lijkt.

Dan doemt de datum 1 februari op. Als er vanaf dan weer wedstrijden zijn dan wil de regio Drenthe voor elke dressuurklasse één selectiemoment organiseren op nog onbekende locaties. Voor de springruiters komt er dan een selectie in Staphorst van 11 tot en met 13 februari. De pony’s selecteren dan op 5 en 6 februari in Veeningen. Als wedstrijden pas vanaf 1 maart mogen dan zijn de Drentse indoor kampioenschappen van de baan.

Regio Groningen

Ook de regio Groningen van de KNHS heeft een routekaart gepresenteerd. Vooralsnog staan in die provincie nog twee selecties gepland, beginnend vanaf 9 januari.

Als er pas vanaf 1 februari gereden kan worden dan is er één selectie. Als er pas vanaf 1 maart wedstrijden zijn dan vervallen de kampioenschappen. Volgens de regio Groningen gaan dan ook de KNHS-kampioenschappen niet door. ,,Afspraak in het dressuurforum is dat als er in één van de regio’s geen regiokampioenschappen kunnen worden verreden, er uit solidariteit geen NK-dressuur zal worden gehouden”, aldus de bond.

In Friesland komt er één selectiemoment, met diverse wedstrijden in januari. De Friese kampioenschappen staan vervolgens gepland voor 12 t/m 14 februari (dressuur Harich) en 19 en 20 februari (springen in Harich).

Data KNHS-kampioenschappen

De nieuwe data voor de KNHS-Indoorkampioenschappen 2021 zijn (onder voorbehoud):

Dressuur
Vrijdag 19 maart B t/m L2 paarden
Zaterdag 20 maart Pony’s

Vrijdag 26 maart M1 en M2 paarden
Zaterdag 27 maart Pony’s
Zondag 28 maart Z1, Z2 en ZZL paarden

Springen
Vrijdag 2 april (Goede Vrijdag) M t/m ZZ pony’s Zaterdag 3 april L t/m ZZ paarden
Zondag 4 april (1e Paasdag) B paarden
Maandag 5 april (2e Paasdag) L en B pony’s

Bron: persbericht KNHS