Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival N.O.P. aan kop in Mechelen

Share
  • 28 december 2014 13:50

door: redactie, 28 december 2014 13:50

blokjeMECHELEN | STEGEN.NET
Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival N.O.P. waren zaterdag de besten in de WDM Grand Prix van Mechelen. De juryleden bleken nogal verdeeld. Alleen de Belgische juryleden Freddy Leyman en Jacques Van Daele hadden het duo helemaal bovenaan gezet.

Jumping Mechelen 2014. Adelinde Cornelissen en Parzival.

Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival N.O.P. op weg naar de zege in Mechelen.

Het optreden van Cornelissen en de 17-jarige Parzival was goed voor 77,74%. De Zwitser Patrik Kittel werd tweede (77,140 %) met Watermill Scandic (v. Solos Carex). Voor Daniëlle Heijkoop was de derde plaats weggelegd (75,640 %) met Siro N.O.P. (v. Gribaldi).

Parzival soepel en sterk
Jerich Parzival ging soepel en sterk door de baan in de Nekkerhal, met een opvallend sterke piaffe en passage. Jurylid Mariëtte Sanders-Van Gansewinkel sprak van een sterk deelnemersveld in Mechelen.

Adelinde Cornelissen:
,,Parzival was niet helemaal op z’n gemak. Toen we binnen kwamen was alles ok, maar toen hij bij C een camera zag bleef hij daar steeds heel alert.”

Op korte afstand volgde dus Patrick Kittel, die met Watermill Scandic een knappe proef neerzette met een zo goed als perfecte passage. Bij de als derde geplaatste Daniëlle Heijkoop slopen er wat foutjes in de proef.

Uitslag Grand Prix Mechelen 2014
1. Adelinde Cornelissen, Jerich Parzival N.O.P., 77,74%
2. Patrick Kittel, Watermill Scandic, 77,14%
3. Daniëlle Heijkoop, Siro N.O.P., 75,64%