Jumping Indoor Zuidlaren hangt aan zijden draad

Share
  • 13 augustus 2010 16:30

door: Steven Stegen, 13 augustus 2010 16:30

ZUIDLAREN – Het ziet er somber uit voor de Prins Bernhardhoeve en de organisatie van Jumping Indoor Zuidlaren. John Franke, de exploitant van een deel van het voormalige beurscomplex, is van plan om donderdag 24 augustus het faillissement aan te vragen van de BV die het beheer doet.

Voorzitter Grietje Oosting (midden) met links naast haar John Franke. ©Steven Stegen

Franke huurt een deel van het voormalige beurscomplex van eigenaar Leyten in Drachten. De Zuidlaarder ondernemer ligt al geruime tijd met de gemeente Tynaarlo in de clinch over wat hij wel en niet mag organiseren in de hallen. Volgens Franke dwarsboomt de gemeente hem, door niet toe te staan om het gewenste aantal zwarte markten te mogen organiseren. Franke maakte daarom vrijdag bekend het bankroet te willen aanvragen.

Voor Grietje Oosting, voorzitter van het bestuur van Jumping Indoor Zuidlaren, is het een hele vervelende kwestie. ,,Dit raakt ons natuurlijk ook direct. We waren al voorzichtig met de voorbereidingen bezig voor de tweede editie, maar of die er echt komt is zeer onzeker.” Volgens Oosting wacht het bestuur eerst het daadwerkelijke faillissement af. ,,Daarna zien we wel verder. De doelstelling van het bestuur blijft om een concours te organiseren. We kunnen na die donderdag kijken of daar eventueel andere partners voor te vinden zijn.” OOsting zegt dat de BV Jumping Indoor Zuidlaren onderdeel is van de beheers BV en dus wordt meegezogen in het faillissement. De BV organiseerde het eerste evenement in februari in opdracht van het bestuur.

De eerste editie van Jumping Indoor Zuidlaren was sportief een succes. ,,Maar financieel zijn we er niet goed uit gesprongen”, aldus Oosting. ,,Het evenement trok te weinig publiek en dat heeft helaas rode cijfers opgeleverd. Hoe veel? Dat ga ik niet zeggen.”

Stegen.net