Nathalie van der Mei wint Jumping Indoor Zuidlaren

Share
  • 14 februari 2010 22:33

door: Steven Stegen, 14 februari 2010 22:33

🔴 Zuidlaren
De eerste editie van Jumping Indoor Zuidlaren kende zondag een prachtige ontknoping. In de Grote Prijs drongen tien van de vijftig deelnemers door tot de barrage, die vervolgens eindigde met een zege van Nathalie van der Mei. De amazone uit Makkinga won met de tienjarige merrie Heechhiem’s Tersina (Corland x Nimmerdor).

Nathalie van der Mei op weg naar de zege in Zuidlaren

Nathalie van der Mei neemt de laatste hindernis met Tersina.
📸 Roos Meertens

Bondscoach Rob Ehrens bestempelde het parcours als ,,niet overdreven zwaar”. Toch bleek de driesprong over de diagonaal goed voor de nodige fouten. Daar kreeg bijvoorbeeld Albert Zoer zijn enige fout, in het zadel van Uraya. ,,Jammer, maar Uraya sprong goed”, blikte de ruiter uit Echten toch nog tevreden terug. En er waren meer goede combinaties met één springfout, zoals Jos Lansink met Amour du Bois en Marc Houtzager met de weer herstelde Opium Vs. ,,De hengst is weer helemaal fit, na de val in Amsterdam. Ik heb er steeds alle vertrouwen in gehad.”

Jur Vrieling uit Holwierde maakte twee springfouten met VDL Emmerton, terwijl Suzanne Tepper uit Veendam met Sensation één foutje kreeg. Minder goed ging het met Michael Greeve en Ronaldo, de winnaars van het NIC in Assen. In de driesprong kwam Greeve erg ongelukkig bij de middelste oxer, waarna de afstand naar de laatste steilsprong niet meer te overbruggen viel en Ronaldo weigerde.

Tien combinaties haalden de barrage, waarbij Vincent Voorn (Audi’s Alpappion Armanie), Daniël Neilson (Milena) en Kevin Gielen (Robbedoes) de spanning steeds verder opbouwden door achter elkaar aan de tijd scherper te stellen. Gielen werd uiteindelijk tweede en Neilson derde. Nathalie van der Mei eiste als zevende deelnemer in de barrage de overwinning op. Ze hield meteen vanaf de start een hoog tempo aan met de groot galopperende Heechhiem’s Tersina.

Spannend

Met de laatste rit werd het voor de Friese amazone nog spannend. Routinier Eric van der Vleuten deed met de nog jonge Utascha, in eigendom van het springpaardenfonds Nederland, een moedige aanval. De 46-jarige ruiter uit Mierlo was inderdaad ruim tweetiende sneller, maar Utascha (Lux x Indoctro) tikte de laatste oxer naar beneden.

Van der Mei was bijzonder blij met de voor haar onverwachte overwinning in de Prins Bernhardhoeve. ,,Het toont aan dat we op de goede weg zijn”, lachte Van der Mei, die zei te hopen dat ze naar Bremen, Indoor Brabant en Dortmund mag. ,,Ik ben blij dat er tussen bondscoach Rob Ehrens en eigenaar Van der Meer overeenstemming is bereikt dat Tersina in ieder geval niet voor de wereldkampioenschappen verkocht zal worden. Ik zeg niet dat we daar naar toegaan, maar als Ehrens denkt dat we ons daarop dienen voor te bereiden zal ik alles in het werk stellen om daar te kunnen rijden. Het zijn mooie wedstrijden die in de voorbereiding op dat WK gereden moeten worden en ik ben daar graag bij”, straalde de winnares.

,,In de barragerit heb ik mijn eigen rondje gereden en ik stond er zelf verbaasd van dat ik de tijd van Gielen had verbeterd. Echt, ik heb zo hard gereden als ik kon en ik zou niet weten waar ik nog sneller had kunnen gaan. Ik vind nu dat ik best aardig heb gereden. Als het dan net niet hard genoeg was geweest dan was het jammer, maar dan had ik mezelf niets hoeven te verwijten”, aldus Van der Mei.

Stegen.net