Michael Greeve verrassende winnaar op NIC Assen

Share
 • 25 oktober 2009 21:58

door: redactie, 25 oktober 2009 21:58

ASSEN | STEGEN.NET
Michael Greeve heeft zondag de Grote Prijs van Drenthe gewonnen tijdens het 55e Noordelijk Internationaal Concours. De 27-jarige ruiter uit de stallen van Johan Heins klopte in de barrage zes tegenstanders met de elfjarige ruin Ronaldo (Cash x Voltaire). ,,Dit is m’n grootste succes tot nu toe”, glunderde Greeve.

Michael Greeve reed met Ronaldo een spectaculaire barrage. ©Roos Meertens

Michael Greeve reed met Ronaldo een spectaculaire barrage. ©Roos Meertens

Het basisparcours van Rob Jansen was behoorlijk selectief, met een lastige driesprong over de diagonaal en twee moeilijke laatste sprongen, een oxer met water er onder en op een afstand terug een hele delicate steilsprong, met een licht hekje. Zeven deelnemers bleven uiteindelijk foutloos.

Eric van der Vleuten zette in de barrage een goede tijd met VDL groep Utascha, foutloos in 39.59. Michael Greeve had met Ronaldo 38.42 nodig. Uriël Taken kwam daar nog tussenin. De ruiter uit Epse reed met Rendez Vous 39.37 en werd daarmee tweede, achter winnaar Greeve en voor de als derde geplaatste Van der Vleuten.

Nathalie van der Mei uit Makkinga haalde de barrage niet, maar kon met één foutje van Heechhiem’s Tersina (Corland x Nimmerdor) toch tevreden zijn. Jur Vrieling uit Holwierde had vette pech. Na een prima rit kreeg hij met VDL Emmerton een fout op de laatste sprong. Stalamazone Suzanne Tepper kreeg twee fouten met Sensation. Angelique Hoorn begon sterk met de hengst Tygo, maar de winnares van vorig jaar hoorde uiteindelijk drie balken vallen.

Voor de 27-jarige Michael Greeve was de overwinning op het NIC zijn belangrijkste wapenfeit tot dusver. ,,Dit is natuurlijk echt genieten! Johan zei tegen me: ‘probeer het maar’. Dat hebben we gedaan en als het dan lukt, dan is dat kicken.” De uit Bergschenhoek afkomstige Greeve werkt al weer zes en half jaar op het mooie bedrijf van Heins. En wat Greeve betreft komen daar nog de nodige jaren bij. ,,Ik heb het prima naar m’n zin. Aan weggaan denk ik geen moment.”

 • Grote Prijs van Drenthe:
  1. Michael Greeve (NED), Ronaldo, 0-38.42
  2. Uriël Taken (NED), Rendez Vous, 0-39.37
  3. Eric van der Vleuten (NED), VDL groep Utascha Z, 0-39.59
  4. Mathijs van Asten (NED), VDL Groep Castella, 4-39.68
  5. Vincent Voorn (NED), Audi’s Cierania Z, 4-43.10
 • zonder barrage:
  10. Nathalie van der Mei (NED), Heechhiem’s Tersina, 4-72.43
  23. Jur Vrieling (NED), VDL Emmerton, 4-75.73
  28. Suzanne Tepper (NED), Sensation, 8-73.50
  35. Mareille Schröder (NED), Pino, 12-72.82
 • Stegen.net