archief
contact
+31 6 53239630

Michael Greeve ver­ras­sende win­naar op NIC Assen

ASSEN | STEGEN.NET
Michael Greeve heeft zon­dag de Grote Prijs van Drenthe gewon­nen tij­dens het 55e Noordelijk Internationaal Concours. De 27-jarige rui­ter uit de stal­len van Johan Heins klopte in de bar­rage zes tegen­stan­ders met de elf­ja­rige ruin Ronaldo (Cash x Voltaire). „Dit is m’n groot­ste suc­ces tot nu toe”, glun­derde Greeve.

Michael Greeve reed met Ronaldo een spectaculaire barrage. ©Roos Meertens
Michael Greeve reed met Ronaldo een spec­ta­cu­laire bar­rage. ©Roos Meertens

Het basis­par­cours van Rob Jansen was behoor­lijk selec­tief, met een las­tige drie­sprong over de dia­go­naal en twee moei­lijke laat­ste spron­gen, een oxer met water er onder en op een afstand terug een hele deli­cate steil­sprong, met een licht hekje. Zeven deel­ne­mers ble­ven uit­ein­de­lijk foutloos.

Eric van der Vleuten zette in de bar­rage een goede tijd met VDL groep Utascha, fout­loos in 39.59. Michael Greeve had met Ronaldo 38.42 nodig. Uriël Taken kwam daar nog tus­senin. De rui­ter uit Epse reed met Rendez Vous 39.37 en werd daar­mee tweede, ach­ter win­naar Greeve en voor de als derde geplaatste Van der Vleuten.

Nathalie van der Mei uit Makkinga haalde de bar­rage niet, maar kon met één foutje van Heechhiem’s Tersina (Corland x Nimmerdor) toch tevre­den zijn. Jur Vrieling uit Holwierde had vette pech. Na een prima rit kreeg hij met VDL Emmerton een fout op de laat­ste sprong. Stalamazone Suzanne Tepper kreeg twee fou­ten met Sensation. Angelique Hoorn begon sterk met de hengst Tygo, maar de win­na­res van vorig jaar hoorde uit­ein­de­lijk drie bal­ken vallen.

Voor de 27-jarige Michael Greeve was de over­win­ning op het NIC zijn belang­rijk­ste wapen­feit tot dus­ver. „Dit is natuur­lijk echt genie­ten! Johan zei tegen me: ‘pro­beer het maar’. Dat heb­ben we gedaan en als het dan lukt, dan is dat kic­ken.” De uit Bergschenhoek afkom­stige Greeve werkt al weer zes en half jaar op het mooie bedrijf van Heins. En wat Greeve betreft komen daar nog de nodige jaren bij. „Ik heb het prima naar m’n zin. Aan weg­gaan denk ik geen moment.”

 • Grote Prijs van Drenthe: 
  1. Michael Greeve (NED), Ronaldo, 0–38.42
  2. Uriël Taken (NED), Rendez Vous, 0–39.37
  3. Eric van der Vleuten (NED), VDL groep Utascha Z, 0–39.59
  4. Mathijs van Asten (NED), VDL Groep Castella, 4–39.68
  5. Vincent Voorn (NED), Audi’s Cierania Z, 4–43.10
 • zon­der barrage:
  10. Nathalie van der Mei (NED), Heechhiem’s Tersina, 4–72.43
  23. Jur Vrieling (NED), VDL Emmerton, 4–75.73
  28. Suzanne Tepper (NED), Sensation, 8–73.50
  35. Mareille Schröder (NED), Pino, 12–72.82
 • Stegen.net
gerelateerde berichten
Total
0
Share