Tuigpaardhengst VDL Bentley AMR de beste in Zuidlaren

  • 15 februari 2010 16:21
door: redactie, 15 februari 2010 16:21

ZUIDLAREN – De juryleden Jaap de Boer, Arend Zoer en Yvonne van Dijk waren het zondag snel eens: voor het trio was de hengst VDL Bentley AMR de onbetwiste topper tijdens de KNHS Silfit Masterclass.

Derk Jan Mekkes in actie met Bentley.

Derk Jan Mekkes maakte grote indruk met VDL Bentley AMR. ©Jacob Melissen

Bentley, als vanouds gereden door Derk Jan Mekkes, kwam, zag en overwon. Met veel machtsvertoon ging hij door de Prins Bernhardhoeve, waar minder mensen op de tribune zaten dan deze mooie rubriek verdiende.

Drie van de zes aanspanningen mochten overrijden. Anemone’s Wieke V met Wim Cazemier werd in eerste instantie als eerste binnengeroepen, VDL Bentley AMR mocht toen als tweede opstellen en Anemone’s Zomooi met Jan Muggen als derde. Deze drie toppaarden zorgden voor een zinderende ontknoping van de wedstrijd.

In het overrijden gooide VDL Bentley AMR werkelijk alle remmen los en waaide door de baan alsof hij dit al jaren doet. Hij kreeg zeker in het overrijden het volledige publiek achter zich wat hem alleen maar mooier maakte. Het was pas zijn tweede officiële wedstrijd en de jonge hengst is vorige week uitgenodigd voor deelname aan het KWPN verrichtingsonderzoek.

Sterke tweede werd in Zuidlaren de mooie schimmel Anemone’s Zomooi met Jan Muggen. Zomooi liep nu ook weer een sterke wedstrijd maar moest in het front zijn meerdere erkennen in VDL Bentley AMR. Wieke V kenmerkt zich door fantastische bewegingen, maar was in het overrijden te druk en maakte te veel fouten ten opzichte van haar voorgangers.

Gastjury Arend Zoer noemde de rubriek ,,mooie promotie voor het Nederlandse tuigpaard. De top drie was bijzonder sterk”, vond de springpaardenkenner uit Echten. De deelnemers aan de Masterclass hebben nu even pauze: het volgende optreden is op 2 mei tijdens het NK in Mierlo.

Stegen.net