Bentley VDL schittert in Silfit Masterclass

Share
  • 27 juni 2011 12:57

door: redactie, 27 juni 2011 12:57

GEESTEREN – Derk Jan Mekkes heeft zondag tijdens het CSI Twente de KNHS Silfit Masterclass gewonnen. De Groningse rijder groeide met Bentley VDL steeds beter in de wedstrijd.

In de eerste omloop kwam Via HJ (v. Roy M) met Fera Lueks-Muggen (Lunteren) op kop, gevolgd door Bentley VDL van de comb. Arends-Mekkes-Ritsema-VDL Stud in handen van Derk Jan Mekkes. Derde liep Brandy (v. Uromast) van het Brandy Consortium met Harry van Middelaar. Deze drie combinaties kregen een herkansing.

Derk Jan Mekkes met de werklustige Bentley VDL.

De attente Via HJ sprak in de eerste omloop aan door het grote zweefmoment en de losse en showende wijze van gaan. Tijdens de tweede omloop moest de vos toch wat toegeven op het front en werd derde. De charmante en attente Bentley VDL begon steeds ruimer te draven en meer bodem te pakken. In het begin van de wedstrijd was hij te ijverig, maar in het overrijden liep hij een geweldige koers. Hij kwam op kop en bracht daarmee Brandy, die dus tweede werd, de eerste nederlaag in zijn sportcarrière toe.

Het verschil tussen deze paarden is erg klein. Jurylid Dick Nijhof: ,,Ik heb niet zoveel moeite met het jureren van een tuigpaardenrubriek. In het verleden heb ik veel met tuigpaarden van doen gehad. Een tuigpaard gaat goed als alles er mooi uitziet. Daarom kozen wij voor Bentley.”

Bentley VDL blijft aanvoerder in het tussenklassement van de KNHS/Silfit Masterclass. De volgende Masterclasswedstrijd is op 24 juli tijdens CH De Wolden in Veeningen.

Stegen.net | KNHS