Albert Zoer optimistisch over finale wereldbeker

Share
  • 14 april 2010 22:23

door: redactie, 14 april 2010 22:23

GENÈVE – Albert Zoer begint vol optimisme aan de finale van de wereldbeker, vanaf donderdag in Genève. Vorig jaar werd de Drentse ruiter in de finale nog fraai derde, maar toen had hij nog de beschikking over Okidoki. Nu moet het
gebeuren met de nieuwe jonge garde.

Albert Zoer

De reden voor het optimisme van Albert is gelegen in de uitstekende wijze waarop zijn paarden tijdens de kennismakingswedstrijd sprongen. Het stond niet hoog, maximaal 1.40 m., het was technisch niet lastig, maar toch. Zoer ging van start met Uraguay (Nairobi x Colino) en bleef na een beheerst gereden rit foutloos. Door de rustige rit noteerde hij een enkel strafpunt voor het overschrijden van de toegestane tijd en werd 18e. Hij was daarin niet de enige, want men telde aan het einde 13 foutloze combinaties en elf combinaties met die ene tijdfout. Daarnaast waren er de nodige combinaties met twee en zelfs drie strafpunten voor het overschrijden van de tijdgrens van 66.00 sec.

Met Samurai (Iroko x Boreas) bleef de schade ook beperkt tot een enkele strafpunt. Met dit paard eindigde Zoer voor de statistieken als 23e in een 74 deelnemers tellend veld.

De Nederlandse inbreng aan de zijde van ruiters blijft tijdens deze finale beperkt tot louter en alleen Albert Zoer. Afgelopen maandag ontving Harrie Smolders uit Hooge Mierde nog een uitnodiging om in de wereldbeker finale van start te gaan, maar gelet op het late tijdstip waarop de uitnodiging hem bereikte zag hij van deelname af.

De keuze van Zoer voor Uraguay en Samurai wekte enige verbazing, temeer omdat Zoer zijn meest ervaren paard van dit moment nu rust heeft gegeven. ,,Mede door de verkoop van Okidoki is mijn seizoen er iets anders uit komen te zien dan ik bij aanvang had gepland. Sam had rust verdiend en Uraguay heeft in Verona zijn eerste wereldbeker wedstrijd gelopen. Sindsdien heeft dit negenjarige paard veel ervaring opgedaan. Ik denk dat ik hem vrijdag ga starten in de tweede wereldbekerwedstrijd. In de openingswedstrijd doe ik een beroep op Samurai, die alleen nog maar de wereldbeker wedstrijd van Indoor Brabant heeft gelopen. Toch denk ik dat het volledig verantwoord is dit paard nu in de openingswedstrijd in te zetten. Met Sam vorm ik een ervaren combinatie, net als dat het geval was met Okidoki. Dat kan ik van deze twee paarden nog niet zeggen. Toch ben ik er van overtuigd dat als het mee zit we heel ver kunnen komen.”

Stegen.net | KNHS