Albert Zoer profiteert van afmelding Eric van der Vleuten

Share
  • 1 april 2010 14:12

door: redactie, 1 april 2010 14:12

ECHTEN – Springruiter Albert Zoer kan toch deelnemen aan de finale van de wereldbeker over twee weken in Genève. De Drent profiteert van de afmelding van Eric van der Vleuten.

Albert Zoer

De afmelding van Eric van der Vleuten kwam niet onverwacht. De ruiter uit Mierlo had zich als enige Nederlander geplaatst, maar inmiddels is zijn toppaard Tomboy verkocht. Diens opvolger, Kaid, is nog niet zover dat hij de moeilijke hindernissen die in de finale gebouwd worden, de baas kan. ,,In het belang van het paard en de toekomst die ik samen met hem zie, heb ik besloten me terug te trekken”, aldus Van der Vleuten in een verklaring.

Voor Zoer is dat positief nieuws. Het lukte hem niet om zich te plaatsen. Nu gaat de ruiter uit Echten met zijn jonge troeven Uruguay en Samurai. Dat laatste paard startte een dikke maand geleden nog onder Freek van der Laan uit Ter Aard in de ZZ-rubrieken onder de naam Sense Again. Zoer zegt met een optimistisch gevoel naar Zwitserland af te reizen. Nog niet zo lang geleden leverde hij in Genève nog Okidoki af bij diens nieuwe eigenaar.

Stegen.net | GPD