archief
contact
+31 6 53239630

Marcus Ehning wint hoofdnummer in St. Gallen

ST. GALLEN
De Nederlandse ruiters hebben na hun voortreffelijke optreden afgelopen vrijdag in de FEI Top League Nations Cup Competitie in Sankt Gallen zondag geen hoofdrol kunnen vervullen in de Grote Prijs. Marc Houtzager uit Rouveen was met Sterrehof’s Tamino de beste Nederlander met een 26ste plaats. Marcus Ehning won met Plot Blue.

Marcus Ehning was met Plot Blue de beste in St. Gallen.

Op zaterdag heeft Houtzager wel veel indruk gemaakt met de KWPN goedgekeurde hengst Sterrehof’s Opium door in een zwaar 1.50 m. parcours als vierde te eindigen. De overwinning in de Grote Prijs op zondag ging naar de Duitse ruiter Marcus Ehning met de hengst Plot Blue, die in de barrage de snelste was. De Brit Tim Stockdale, in de landenwedstrijd dubbel foutloos, eindigde met Fresh Direct Kalico Bay als tweede. Een voortreffelijke prestatie van deze Britse ruiter, die eind vorig jaar tijdens het testen van een jong paard viel en daarbij zijn nek brak. De Duitser Christian Ahlmann eindigde met Codex One als derde.

Jeroen Dubbeldam uit Weerselo, die de KWPN goedgekeurde schimmelhengst BMC Quality Time TN aan de start bracht, eindigde als 28ste. Dat was één plaatsje hoger dan Gerco Schröder met Eurocommerce New Orleans. Zowel Houtzager, Dubbeldam als Schröder noteerden negen strafpunten. Leon Thijssen moest met Tyson genoegen nemen met de 37ste plaats.
[Stegen.net | KNHS]

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share