Martien Amendt grijpt springtitel KNHS

Share
  • 5 april 2010 08:48

door: redactie, 5 april 2010 08:48

ERMELO – Martien Amendt is zaterdagavond kampioen ZZ-springen geworden tijdens het KNHS Indoorkampioenschap. De springruiter uit Limburg reed de zevenjarige Chiquito Z (v. Chellano Z) na twee foutloze manches ook naar een foutloze barrage in de winnende eindtijd van 32.40 seconden. Yvonne van Dijk was met haar vierde plaats de beste Noordelijke deelnemer.

Martien Amendt rijdt Chiquito naar de overwinning in de ZZ-klasse.
📸 Roos Meertens

Na beide manches behaalden zeven van de 47 combinaties een startplaats in de barrage. Dennis van den Brink, kampioen in de klasse Z, was favoriet maar moest een stop van zijn paard Royal Queen (v. Nassau) incasseren en eindigde met een flink aantal tijdfouten op een zevende plaats. De gouden medaille en het volkslied waren voor de 30-jarige Martien Amendt uit Broekhuizenvorst.

Plaats twee werd bezet door Carolien van der Plasse uit Yerseke. De Zeeuwse amazone finishte haar elfjarige Delta Mossel So Lovely (v. Heartbreaker) in 34.07 seconden. De 18-jarige Shanice Roozenboom eindigde als derde. Met Uno-Cento (v. Manhattan) kwam de Overijsselse amazone in 35.52 seconden over de eindstreep.

Yvonne van Dijk eindigde fraai op de vierde plaats. De Groningse amazone reed in de barrage de tweede tijd, maar kreeg daarin een foutje met Urlando. Jeroen Broek eindigde met Dollar Girl als zesde, terwijl Drents kampioene Maaike Koopmans als achtste mocht opstellen met Soraya. Renate Beuving eindigde als tiende.

In de klasse Z ging de titel naar Dennis van den Brink met Veron, dankzij een foutloze barrage in 34.59. Maureen Bonder uit Schoonoord werd met Alex achtste. Ze kreeg in de eerste omloop een balkje en miste daardoor de barrage, die zes deelnemers telde.

Stegen.net