Alexander Vincentius ZZ-kampioen bij KNHS

Share
  • 3 april 2011 11:14

door: redactie, 3 april 2011 11:14

ERMELO – De belangrijkste springtitel ging zaterdag tijdens het KNHS-indoor kampioenschap naar Alexander Vincentius. De 16-jarige ruiter uit het Brabantse Heesch bleef in de barrage zeven tegenstanders voor met zijn paard Zadarijke (v. San Remo).

Alexander Vincentius op weg naar de ZZ-titel.
FOTO: Stegen.net | Roos Meertens

Alexander Vincentius zette de snelste tijd neer: 28,69 seconden had hij nodig voor zijn winnende rit. Hij is stalruiter van Stal Raijmakers werd dit jaar ook al Brabants Kampioen. Reservekampioen werd Julian Kraaij uit Ederveen met Quinton Z (v. Quinar Z). Met de achtjarige schimmel reed hij een foutloze rit in een tijd van 30,66 seconden. Derde werd Jurjan Bloem uit Heerde met Tissum. Een balkje in de barrage en een tijd van 31,20 seconden brachten hem naar de derde plek. De combinatie is opgenomen in het B-kader junioren en krijgt les van Sven Harmsen en Wout Jan van der Schans.

Beste noordelijke deelnemer was Maureen Bonder uit Schoonoord. Ze kreeg met haar paard Alex een foutje in de eerste omloop, maar reed de tweede manche wel foutloos. Shanice Roozeboom uit Punthorst werd met eveneens vier strafpunten in de twee omlopen elfde met Windsor. Weite Oldenziel uit Gieten eindigde met Valanta als 13e. Drents kampioene Margriet Kruizinga liep in de eerste omloop tegen een fout aan en kreeg met Wi-Janda bovendien een strafpunt voor het overschrijden van de tijd. De combinatie uit Schoonloo eindigde daarmee op de 28e plaats, net voor Claudia van Dijk uit Froombosch met Van Dijk’s Roofs Wednesday.

Klasse Z

De klasse Z is met overmacht gewonnen door Doron Kuipers uit Mijnsheerenland. Acht combinaties wisten over twee manches foutloos te blijven en kwalificeerden zich hiermee voor de barrage. In de spannende strijd wist Kuipers met Wait ’n See (v. Indoctro) een snelle tijd van 26,66 seconden neer te zetten. Naast het rijden van zijn paarden thuis is hij ook stalruiter bij Stal Everse in Waddinxveen.

Sander Naber met Zerlin.

Sander Naber werd vierde in de klasse Z met Zerlin.
FOTO: Stegen.net | Roos Meertens

De 17-jarige Dennis van den Brink uit Nijkerkerveen reed sterk met Ultra (v. Casall). Het junioren A-kaderlid wist foutloos te blijven. Een tijd van 27,68 seconden bracht hem naar de tweede plek. De bronzen medaille was voor Jeanice van de Spek uit Heesch. De Brabantse amazone reed met Wiseguy (v. Indoctro) een foutloze rit in een tijd 28,71 seconden.

Sander Naber, verbonden aan de stal van Egbert Schep, reed een keurig parcours met Zerlin M en daarmee werd de Drentse ruiter fraai vierde. Martijn Veenstra uit Marum stuurde Vivaldi naar de achtste plaats.

Viertien combinaties kwamen aan start in de barrage om het KNHS-Indoorkampioenschap klasse M springen. Een enthousiast publiek zorgde voor een extra spannende strijd. Als laatste combinatie ging de Overijsselse Evelien Walkot uit Enschede met Ausi B (v. Lupicor) van start en zij wisten hiermee de tot dan toe snelste tijd te verbeteren. In 34,21 seconden kwamen zij foutloos over de finish. Martin van Bijsteren uit Nunspeet werd reservekampioen. Met A (v. Indoctro) legde hij een mooie barrage af in de tijd van 35,89 seconden.

Stegen.net | KNHS