archief
contact
+31 6 53239630

Twee Friese paarden gestolen in Wittelte

WITTELTE – Uit een weiland in het Drentse Wittelte zijn twee Friese paarden gestolen. De diefstal vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Vermoedelijk op vrijdagavond zijn er twee Friese paarden gestolen.
Vermoedelijk op vrijdagavond zijn er twee Friese paarden gestolen.©Steven Stegen

Toen eigenaar Klaas van de Belt ‘s morgens naar het weiland ging om even bij de paarden te kijken zag hij tot zijn schrik dat het hek open stond; de paarden waren verdwenen. Ook zag hij trailersporen in de berm. Dat betekent dat de beide 2-jarige merries met de namen Bright Guusje en Alij van ‘t Boekehof met een trailer zijn vervoerd.
Van de Belt heeft aangifte gedaan en de politie onderzoekt de zaak. Van de Belt is zelf niet zo optimistisch over de zaak. ,,Je hoort wel vaker verhalen over paarden die naar Zuid-Europa worden gesmokkeld en daar worden verkocht. Je kunt de dieren moeilijk doorverkopen in Nederland, omdat de dieren een chipnummer hebben, ze zijn dus waarschijnlijk al in het buitenland.” Van de Belt hoopt natuurlijk dat de paarden terugkomen maar dat lijkt niet erg waarschijnlijk.

Stegen.net

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel