Eigenaar laat pony in weiland kreperen

Share
  • 10 december 2011 16:00

door: redactie, 10 december 2011 16:00

HOOGERSMILDE
De net ingestelde dierenpolitie is vrijdag in actie gekomen in Hoogersmilde. Daar werd een al langer dode pony en een bijna bezweken pony in een weiland aangetroffen, zo meldt RTV Drenthe. De gewonde pony bleek niet meer te redden en is later door een dierenarts afgemaakt.

De verwaarloosde pony kon niet meer gered worden. ©RTV Drenthe

De gewonde pony had bij aankomst van de agenten al stuiptrekkingen en kon niet meer worden gered. Een soortgenoot was al eerder bezweken en lag blijkbaar al geruime tijd dood in het weiland. Er staan nog zeker dertig andere kleine paarden in het weiland. Volgens een woordvoerder van de politie verkeren de meeste paardjes in goede gezondheid, maar lopen er een aantal tussen die directe medische verzorging nodig hebben.
[Stegen.net]

Meer info en schokkende beelden bij RTV Drenthe.