Albert Zoer wint met Gigolo ZZ-springen op CH Zuidenveld

Albert Zoer wint met Gigolo ZZ-springen op CH Zuidenveld

16 juni 2013 10:35 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

Albert Zoer pakte zaterdag de overwinning in de ZZ-rubriek tijdens het CH Zuidenveld. Het evenement in het fraaie Van Heutszpark werd druk bezocht.

Albert Zoer Gigolo Zuidenveld

Albert Zoer won met Gigolo de ZZ-rubriek op het CH Zuidenveld. ©Roos Meertens

Zoer eiste de overwinning op met zijn schimmel Gigolo (v. Cicero Z) en wist Nicole Botma met Dollards Abu Dhabi Cjs (v. Cantos) achter zich te houden. De derde plaats ging naar Angelique Hoorn, waarmee duidelijk is dat het evenement in Coevorden ruiters van naam wist te trekken. Zo was ook Jur Vrieling van de partij. Hij won het Z-parcours.

Tuigpaarden

Ook de tuigpaarden kwamen in actie. Lambertus Huckriede eiste in de nationale ereklasse de overwinning op met Unaniem. Tjeerd Haarsma eindigde als tweede met Celebration en Leendert Veerman mocht als derde opstellen met Besterly Amadeus. Stal Huckriede won ook het damesnummer, danzkij Anneke Huckriede en Business, waarna Lambertus met Alfredo en Cavanerno ook nog de competitie voor tweespannen op zijn naam schreef. Daar bleef het niet bij, want de succesvolle rijder uit Usselo voerde ook de tweespannen ereklasse aan met Zilver en Business.

Het Zuidenveld mocht dit jaar het kampioenschap randem organiseren en dat werd gewonnen door Jan Jordans met de paarden Rinkier, Heraut en Sitinkie.