Beezie Madden wint Grote Prijs CH De Wolden

Share
  • 25 juli 2010 19:28

door: redactie, 25 juli 2010 19:28

🔴 Veeningen
De Amerikaanse topamazone Beezie Madden heeft zondag de Grote Prijs De Wolden op haar naam geschreven. In een zinderende barrage met elf deelnemers was zij de snelste met haar paard Prima, een 11-jarige KWPN-merrie van Kigali. De Nederlandse deelnemers Dennis van de Brink uit Nijkerkerveen en Michael Greeve uit De Schiphorst eindigden respectievelijk op een tweede en derde plaats.

Beezie Madden
Beezie Madden eiste met Prima de zege op van het CH De Wolden.
📸 Roos Meertens

Met de zege van Beezie Madden kreeg het CH De Wolden op de slotdag van het zeer succesvol verlopen meerdaags paardensportevenement een terechte winnaar en een mooi podium. Madden begon sterk in Veeningen, want ze won donderdag ook al een kwalificatie met Prima. Met de zege van Madden heeft een grote naam gewonnen op het prestigieuze Drentse concours, want de Amerikaanse was individueel winnaar van brons op de Olympische spelen in Hong Kong met Authentic en ze won met de Amerikaanse equipe het teamgoud.

Parcoursbouwer Louis Koninkx slaagde erin een zeer selectief parcours neer te zetten voor de Grote Prijs. 54 combinaties hadden zich voor deze finale om de Grote Prijs van de Gemeente de Wolden geplaatst. Het leek er eerst op dat de opgave misschien toch te zwaar zou zijn voor het starterveld, want de barragekandidaten kwamen maar mondjesmaat binnen.

Gelukkig slaagden in de tweede helft van de starterlijst toch noch enkele ruiters voor deze opgave, zodat de barrage om de Grote Prijs van de Gemeente De Wolden met 11 deelnemers verreden kon worden. En het werd spannend, heel spannend! De eerste ruiter die de 0 op het bord hield was de pas 16-jarige Dennis van den Brink, die s’ochtends al de finale van de Medium Tour op zijn naam schreef. 0 in 34.87 seconden.

Het leek erop alsof al zijn concurrenten zich op zijn tijd stuk zouden bijten, want geen andere ruiter kwam ook maar in de beurt van diens tijd en al zeker niet zonder fouten. Maar de laatste starter in de barrage, de Amerikaanse topamazone, Beezie Madden, gooide nog roet in het eten van de jonge van den Brink en dook in een supersnelle rit onder diens tijd.

Het werd dus het Amerikaanse volkslied dat tijdens de huldiging van deze Grote Prijs werd gespeeld. Eerste dus en winnares van de Grote Prijs van het C.H. de Wolden werd de tweede van de wereld en derde van de Olympische Spelen van Hong Kong, Beezie Madden en haar paard Prima, voor Dennis van den Brink uit Nijkerkerveen gezeten op Royal Dream. Derde in deze spannende barrage werd Michael Greve uit het nabije De Schiphorst en uitkomend voor de stal van Johan Heins op Uncle Berry. De vierde prijs eiste een leerling van Bezzie Madden op, de Amerikaanse amazone Cara Raether op Lyonell voor Stefanie van den Brink, de 17-jarige zuster van Dennis en haar paard Verdi.

,,Als je dan al van iemand moet verliezen, kun je het beste van iemand als Beezie Madden verliezen,” zo het nuchtere commentaar van Dennis van den Brink die allerminst teleur gesteld was om tweede te worden in deze Grote Prijs. ,,Zij heeft al de hele wereld gezien en ik ben pas 16 en moet nog beginnen. Ik ben dik tevreden.”

Stegen.net