Jennie Zoer en Robert Roordink beoordelen B-springen

Share
  • 29 juli 2010 13:24

door: Steven Stegen, 29 juli 2010 13:24

BRONNEGER – Het jaarlijkse CH Bronneger, op 7 en 8 augustus, slaat een nieuwe weg in met het B-springen. Deze rubriek wordt verreden met een nieuw beoordelingssysteem. Jennie Zoer en Robert Roordink gaan de stijlpunten toekennen.

Netjes en goed rijden, daar draait het om tijdens het CH Bronneger.

Zoer en Roordink beoordelen niet alleen de manier waarop een deelnemer het parcours afrondt, ze geven ook nog eens deskundig commentaar. Ze geven scores van 0 tot 10 en een springfout levert 0,5 punt aftrek op. Het is dus heel goed mogelijk dat een combinatie die heel netjes door het parcours gaat, maar een fout maakt toch nog de wedstrijd weet te winnen. De nieuwe opzet is in overleg met de KNHS tot stand gekomen. Naast het B-springen heeft het CH Bronneger natuurlijk ook de gebruikelijke onderdelen, zoals het springen tot en met de ZZ-klasse en uiteraard een omvangrijk dressuurprogramma.

Stegen.net