Robert Roordink Drents kampioen op Manhattan

Share
  • 20 februari 2005 19:21

door: Steven Stegen, 20 februari 2005 19:21

BEILEN | STEGEN.NET
Jonge ruiters domineerden het Drents kampioenschap springen dat zaterdagavond in Beilen de climax beleefde. Na een mooie barrage met vijf combinaties, waaronder Michiel Brusse met twee paarden, greep Robert Roordink de ZZ-titel. De 21-jarige ruiter uit Veeningen won met de KWPN-hengst Manhattan (v. Burggraaf).

Routinier Michiel Brusse leek de grote favoriet, nadat hij zich zowel met One Way als Hippo Assen Ovation van een plaats in de barrage had verzekerd. Brusse gaf alles en de ruiter uit Wapserveen zette inderdaad de snelste tijd op het scorebord, maar met beide paarden ging dat ten koste van een springfout. Meer dan een vierde en vijfde plaats zait er dan ook niet in voor Brusse.

Robert Roordink reed als tweede in de barrage en reed met Manhattan zo hard hij kon. ,,Sneller kon ik niet. Ik ben overal binnendoor gereden.” Maar ook het jonge talent Maaike Koopmans uit Fluitenberg gaf alles. Ze kwam uiteindelijk een fractie te kort met Dominick en werd tweede. Daan van Geel uit Erica stuurde Proficiat naar de derde plaats.

En dus kon Robert Roordink de ereronde aanvoeren. Voor het eerst in zijn loopbaan. ,,Ik reed vroeger altijd voor de rijvereniging Balkbrug en dus voor Overijssel. Dit is de eerste keer dat ik provinciaal kampioen ben. Hoe dat voelt? Fantastisch. Ik zie het als een belong voor hard werken. Ik ben ontzettend druk met paardrijden. Overdag werk ik bij hengstenhouder Reini Tewis in Westdorp en ’s avonds train ik thuis nog vijf paarden. Ik zit elke avond tot half elf in het zadel. Maar het is machtig mooi.”

Het beste resultaat tot nu toe was een tweede plaats op het Overijssels kampioenschap. Sinds november mag hij op Manhattan rijden. Dat resulteerde vorige maand in Beilen ook al in een prima tweede plaats in de ZZ-finale van Indoor Hartje Drenthe. ,,Tja, het lijkt wel of ik wat heb met Beilen”, glunderde Roordink, die pas zijn derde ZZ-wedstrijd reed met Manhattan.

Geen topruiter
Roordink bestempelt zich zelf niet als topruiter. ,,Maar ik ben wel handig en ik kan met veel verschillende typen paarden overweg.” Hij laat zich op springgebied bijstaan door Henk Hidding en neemt, opvallend genoeg, ook aparte dressuurlessen bij Jan Willem Vooren. ,,Je hebt daar als springruiter ook veel aan. En bovendien is het daardoor gemakkelijker om je paarden te verkopen.”

In de klasse Z eiste Harm Hartlief de titel op. Ooit vierde hij grote successen met het eigen fokproduct Joniki. Nu liet hij de concurrentie achter zich met Orphaniki (v. Faust Z), een rijdier uit dezelfde moederlijn als zijn voormalige topper. Met Wendy Veldman als reservekampioene deed de jeugd ook in deze klasse goede zaken.

Marcelle Hokse van de LR Staphorst greep de titel in de klasse M. Met Santa Domingo (v. Mr. Blue) troefde ze in de barrage Gert Wonder af. De ZZ voor pony’s werd een prooi voor Marian Lunsche uit Norg met Kentucky. De klasse Z grote maat kwam op naam van Romy Froma en Annelies Oldejans won bij de kleine Z-pony’s met Daily.