Jennie Zoer verrast zichzelf met Drentse springtitel

Share
  • 23 februari 2003 23:32

door: redactie, 23 februari 2003 23:32

De liefhebbers van mooie springsport kwamen zaterdagavond weer flink aan hun trekken tijdens de Drentse kampioenschappen. Vooral de ontknoping in de ZZ-klasse was de moeite waard, met de 32-jarige Jennie Zoer als verrassende winnares. Ze won met Naomie, een achtjarige dochter van Lux.

Na twee omlopen bleven er negen ZZ-combinaties foutloos. Albert Zoer zette met Optical Illusion (v. Karandasj) de toon. Hij reed een onwaarschijnlijk snelle tijd van 32.82 seconden, maar nam in de haast een balk mee en speelde geen rol van betekenis. Michiel Brusse deed met twee paarden goede zaken. Hij nam met Meta Utopia de leiding en presteerde ook met One Way (v. Indorado) goed. Toch werd de ruiter uit Wapserveen nog geklopt.

Daarvoor zorgde Jennie Zoer, sinds oktober woonachtig in Emmen, samen met haar vriend Henk Hidding. Met de niet zo gemakkelijke merrie Naomie reed ze foutloos in 33.81 seconden, tegen 34.23 voor Brusse met Meta Utopia en 34.39 voor Brusse met One Way. ,,Ik had niet verwacht dat ik zou winnen”, aldus Jennie Zoer. ,,Ik heb dit paard nog maar een paar maanden en heb haar nog niet zo vaak heel snel gereden. Nu dacht ik: ik probeer het eens.”

Zoer is nog altijd verbonden aan de stal van Willy van der Ham, maar sluit niet uit dat ze in de toekomst nog eens op eigen benen gaat staan met haar vriend.

In de klasse Z domineerde Gert van der Hof. De ruiter uit Slagharen won met Ottoline Slottie (v. Peter Pan) en werd met Oran ook nog derde in het klassement. Tonnie van Mispelaar pakte met Capucino (v. Cantus) de tweede plek. Jennie Zoer stuurde Calita naar de vierde plaats.