archief
contact
+31 6 53239630

Imke Schellekens roemt Kentucky Horse Park

LEXINGTON – De WEG-deelnemers die inmiddels in het Kentucky Horse Park zijn aangekomen zijn al druk aan het trainen. ,,Gisteren en vandaag hebben we al kunnen trainen in de ringen voor het hoofdstadion”, vertelt Imke Schellekens-Bartels.

Er wordt nog gewerkt in de hoofdpiste van de WEG.

De amazone uit Hooge Mierde is goed te spreken over de accommodatie. ,,Je hebt twee losrijringen waar je voor de proef moet beginnen, en twee die ze de ’10-minuten ring’ noemen. Dat is de ring waar je de laatste 10 minuten voordat je de proef ingaat in je eentje mag rijden. Gisteren hebben we in de losrijringen gereden en vandaag hebben Adelinde en ik in de 10-minuten ring gereden. Deze ringen zijn echt fijn en er rijden nog weinig mensen, aangezien je zo’n 10 minuten over de renbaan moet rijden om er te komen. En dat is nog niet zo veilig voor iedereen, omdat de endurancepaarden daar getraind worden en dus in groepjes regelmatig voorbij gegaloppeerd komen.”

Het is in Kentucky erg warm. ,,Vandaag, zo’n 32 graden. Ze voorspellen dat het in het weekend gaat stormen en dat het daarna wat gaat afkoelen. Dat is zeker voor de paarden wel lekker, want als je nu midden op de dag zou moeten rijden, is dat echt te warm. Alle Nederlandse paarden lijken goed fit te zijn. We hebben nu echt al weer ‘normaal’ kunnen trainen en dat is een fijn gevoel! Hunter Douglas Sunrise eet goed en komt elke dag een klein beetje aan. Ik moet zeggen dat ze er nu eigenlijk alweer echt mooi uitziet”, aldus Schellekens.

De WEG begint zaterdag met de teamwedstrijd reining, gevolgd door de openingsceremonie. Op zondag is de endurance en wederom de teamwedstrijd reining en op maandag begint het eerste onderdeel van de dressuur, de Grand Prix.

Stegen.net | KNHS

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel