archief
contact
+31 6 53239630

Spannende ont­kno­ping brengt para dres­suur­team zilver

ūüďĆ TOKIO ‚ÄĒ De Nederlandse para-dres¬≠suur¬≠ploeg heeft de zil¬≠ve¬≠ren medaille ver¬≠o¬≠verd bij de Paralympische Spelen in Tokio. Met een mini¬≠mum ver¬≠schil van 0.656 pro¬≠cent moest het drie¬≠tal van bonds¬≠coach Joyce van Rooijen-Heutink de Britten voor zich dulden. 

ūüďĆ Tokio
ūüďĚ KNHS

De Nederlandse para-dres­suur­ploeg heeft de zil­ve­ren medaille ver­o­verd bij de Paralympische Spelen in Tokio. Met een mini­mum ver­schil van 0.656 pro­cent moest het drie­tal van bonds­coach Joyce van Rooijen-Heutink de Britten, die nog steeds onge­sla­gen zijn in de lan­den­weds­tijd op de Spelen, voor zich dulden.

De favo¬≠riete Amerikanen waren op ruime afstand goed voor brons. ‚ÄěDit is zil¬≠ver met een gou¬≠den rand. Ik ben zo enorm blij‚ÄĚ, rea¬≠geert Joyce van Rooijen uitgelaten.

Frank Hosmar is dui­de­lijk blij met zijn proef met Alphaville.
ūüďł FEI | Liz Gregg

Wat een onge¬≠loof¬≠lijk span¬≠nende lan¬≠den¬≠wed¬≠strijd waarin TeamNL zil¬≠ver ver¬≠o¬≠verde. Alleen het nog immer op de Paralympische Spelen onge¬≠sla¬≠gen team van Groot Brittanni√ę wist ook in Tokio van geen wij¬≠ken te weten. ‚ÄěHet was zo close. Het is nog nooit zo close geweest‚ÄĚ, ver¬≠telt de bonds¬≠coach. ‚ÄěDit is een zil¬≠ve¬≠ren medaille met een gou¬≠den rand. Frank, Rixt en Sanne heb¬≠ben zo goed gere¬≠den. Het zijn rui¬≠ters met zulke koele kop¬≠pen. Sanne zei voor¬≠dat ze als laat¬≠ste van ons team de ring in moest: ik pak ze.‚ÄĚ

‚ÄěIk ben enorm, enorm blij. Vijf jaar gele¬≠den brons en nog nooit won¬≠nen we zil¬≠ver in de lan¬≠den¬≠wed¬≠strijd op de Paralympische Spelen.‚ÄĚ Over drie jaar goud in Parijs? ‚ÄěAls het aan mij ligt wel. Dat moet moge¬≠lijk zijn. We heb¬≠ben in Nederland zoveel talent en zoveel goede paar¬≠den en rui¬≠ters. Ik zie dat wel zitten.‚ÄĚ

De Landenwedstrijd van de Para-dres­suur werd over twee dagen ver­re­den. Frank Hosmar reed op dag twee als eer­ste voor TeamNL.
‚ÄěIk heb mijn best gedaan. Ik was heel tevre¬≠den met mijn proef‚ÄĚ, ver¬≠telt Frank Hosmar na zijn team¬≠test in Grade V. ‚ÄěAlphaville was heel goed van¬≠daag. Elke pas van hem was van mij. In de indi¬≠vi¬≠du¬≠ele test op don¬≠der¬≠dag was hij iets min¬≠der zeker. Vandaag ver¬≠trouwde hij gewoon weer op mij.‚ÄĚ

Druk op Sanne Voets

De druk lag bij laat¬≠ste star¬≠ter Sanne Voets. Na een fan¬≠tas¬≠ti¬≠sche proef kwam er een score van 78.200% op scherm. Dat bleek net niet genoeg om de Britten van het goud af te hou¬≠den. ‚ÄěHet doel was om mijn beste proef ooit te rij¬≠den. Dat is gelukt‚ÄĚ, klinkt Sanne tevre¬≠den. ‚ÄěIk hou er van om de proef op muziek te rij¬≠den. Ik ben zo blij. We heb¬≠ben alle drie gere¬≠den zoals we wil¬≠den. Geen van ons heeft fou¬≠ten gemaakt en dat moet ook in dit for¬≠mat waar¬≠bij er geen streep¬≠re¬≠sul¬≠taat is voor het team. Dat is gewoon heel goed. Het is nog nooit zo span¬≠nend geweest als vandaag.‚ÄĚ

Sanne Voets en Demantur.
ūüďł FEI | Liz Gregg

Rixt van der Horst reed haar proef in Grade III voor de lan¬≠den¬≠wed¬≠strijd op zater¬≠dag. ‚ÄěFindsley deed het gewoon. Ze was heel ver¬≠trouwd in de ring. Ik moest haar zelfs wat tegen¬≠hou¬≠den. De kleine fout¬≠jes die we gis¬≠te¬≠ren had¬≠den, waren er van¬≠daag niet‚ÄĚ, liet Rixt na haar proef weten. Maandag kun¬≠nen er voor TeamNL nog para-dres¬≠suur¬≠me¬≠dail¬≠les bij¬≠ko¬≠men als Rixt, Frank en Sanne hun fina¬≠le¬≠proef rij¬≠den, de K√ľr op Muziek.


Uitslag Landenwedstrijd Para-dres­suur Tokio
GOUD ‚ÄĒ Groot Brittanni√ę, 229.905%
ZILVER ‚ÄĒ Nederland, 229.249%
Rixt van der Horst (Grou), Findsley N.O.P. (v.Belissimo M), 76.235%
Frank Hosmar (Haarle), Alphaville N.O.P. (v.Sandreo), 74.819%
Sanne Voets (Berghem), Demantur RS2 N.O.P. (v.Vivaldi), 78.200%
BRONS ‚ÄĒ Verenigde Staten, 224,427%


gerelateerde berichten
Total
2
Share