Spannende dressuurrubrieken op CH Parkstad Veendam

Share
  • 21 september 2010 13:00

door: Steven Stegen, 21 september 2010 13:00


VEENDAM – De elfde editie van het CH Parkstad Veendam kende naast het springen ook een uitgebreid dressuurprogramma. In de Z2 werd in meerdere banen gereden en lagen de resultaten vaak dicht bijelkaar. De overwinningen waren voor Jarmilla Peterson, Truusje Smeding, Linda Oosterhof en Marjan van der Jagt.

Linda Oosterhof

Linda Oosterhof in actie met Olevus. ©Steven Stegen

Van der Jagt won tijdens de tweede Z2-sessie een proef met Jager’s Radetzky, die onder Cor Jager al op hoger niveau heeft gelopen. De amazone van de LR Annen behaalde met 235 punten een hele mooie score. Laura Zwart eindigde in deze proef als tweede met de mooie merrie Wish met 234. De andere middagproef kwam op naam van Linda Oosterhof met Olevus H (224), terwijl Laura Zwart met Wish opnieuw tweede werd.

In de eerste sessie van de Z1 won Gronings kampioen Jarmilla Peterson een proef met Don Chello met een score van 230. Ze werd op de voet gevolgd door Truusje Smeding met Strauss (229) en Janien de Lange met Patser (222). In de volgende proef waren de rollen omgedraaid en won Smeding (217) en werd Peterson tweede (216).

De proeven in Veendam zouden in eerste instantie dienen als selectie voor deelname aan het internationale CH Zuidbroek, maar daar werd toch vanaf gezien. ,,Achteraf was de voorbereiding daarvoor iets te kort en het is ook eerlijker om de selecties op binnenwedstrijden te houden”, aldus een woordvoerder van de organisatie.

Stegen.net

Alle uitslagen van het CH parkstad 2010 vind je hier