Mooie dressuurscores bij CH Parkstad Veendam

Share
  • 23 september 2015 14:51

door: redactie, 23 september 2015 14:51

VEENDAM | STEGEN.NET

Het CH Parkstad dat afgelopen weekend in park Borgerswold werd gehouden kende ook een mooi programma voor de dressuurruiters. In de Z1 presteerde Jane van Meerten opvallend. In de Z2 boekte Astrid Reinders een dubbele zege.
Jane van Meerten werd met Aristo eerste en tweede in de Z1. Foto: Reinold Lowes

Jane van Meerten werd met Aristo eerste en tweede in de Z1.
FOTO: REINOLD LOWES

Door het slechte weer waren niet alle banen tot het laatst even mooi, maar toch wisten veel deelnemers ondanks deze omstandigheden en de kijkerige ambiance mooie scores te behalen.

Hoogste score
In de Z1 zette Jane van Meerten haar goede prestaties van de laatste weken door. De amazone van de RJV Assen behaalde met Aristo (v. United) de hoogste score: 228 punten. Met die score won ze in de ring van jurylid Jan Alberts. In de andere ring, gejureerd door Bonne Oosting, werd Van Meerten met 222 punten tweede. Winnares was hier Jarmilla Peterson met Amoriette.

In de Z2 was Astrid Reinders niet te kloppen. Met Ducos (v. Westpoint) behaalde ze een monsterscore van 236 punten, waarmee ze Ina Beuving op Doris Day Sollenburg (v. Uphill) ruim achter zich liet. Beuving behaalde 216 punten. In de andere baan won Reinders opnieuw, maar het verschil met Beuving was nu minimaal. Beide amazones eindigden op 219 punten.

ZZ-licht
De ZZ-licht was wat minder bezet. In de eerste proef eiste Marit Slagter de overwinning op. De amazone van RV de Kanaalstreek zag haar optreden met Awaldie (v. Olivi) beloond met 216 punten. In de tweede proef was Thea Mandemaker de beste. De geroutineerde amazone uit Coevorden behaalde met Dumont 211 punten.