CH Parkstad: winst voor Marloes Oosterhof en Nynke Tilma

Share
  • 22 september 2013 19:37

door: Steven Stegen, 22 september 2013 19:37

TOLBERT | STEGEN.NET

Marloes Oosterhof en Nynke Tilma wonnen zondag op het CH Parkstad Veendam de ZZ-licht proeven. De tweede plaatsen waren Angela Koning met Sjeanine en Jarmilla Peterson, die Woody op dit niveau succesvol liet debuteren.
dressuur CH Parkstad Veendam

Een blik op het dressuurterrein in Veendam.

Het dressuurprogramma in park Borgerswold mocht er zijn en het publiek kon in speciale zitjes de verrichtingen volgen. In de ZZ-licht viel het niveau over de hele linie wat tegen. In ring 5, beoordeeld door Nadine Buining, kwamen de hoogste scores voor. Marloes Oosterhof zette met Barrichello (v. Lingh) de hoogte score neer: 233 punten. Op enige afstand volgde Jarmilla Peterson met Woody (220 punten). Ze verklaarde ondanks een paar kleine foutjes heel tevreden te zijn over het debuut van Woody, die op de Hippiade nog in de Z2 in actie kwam. De derde plaats werd gedeeld door Janny Oosten (Topper) en Krista Lensing (Atlantic).

In ring 6 ging Nynke Tilma met de eerste prijs naar huis. Zij kreeg 220 punten voor haar optreden met V8 Rw (v. Polansky). Angela Koning kwam verrassend sterk voor de dag met Sjeanine (v. Jazz) en deed met 219 punten nauwelijks voor de winnares onder. Wytske Schuth stuurde Twister naar de derde plaats.

In de Z2 behaalde Martha Olthuis met Boaz een megascore van 245 punten! De combinatie van de Radboudruiters won dan ook afgetekend. Marloes Oosterhof werd met Asimone B tweede (226). In de andere proef voerde Ann Wessels het klassement aan met Benice H, terwijl ze in de andere proef niet verder kwamen dan de negende plaats.