Home » WEG: Spaanse Alvarez Ponton wint endurance
algemeen nieuws

WEG: Spaanse Alvarez Ponton wint endurance

LEXINGTON – De Spaanse Maria Mercedes Alvarez Ponton heeft tijdens de World Equestrian Games haar titel geprolongeerd bij de endurance. De Spaanse amazone kwam na 160 kilometer als eerste over de eindstreep met haar bekende paard Nobby.

Maria Alvarez Ponton gaat als eerste over de eindstreep. ©FEI/Kit Houghton

De Spaanse kreeg de zege niet cadeau. ,,Dit was de moeilijkste wedstrijd tot nu toe”, aldus Ponton. ,,Mensen zeggen dat het terrein vrij vlak is, maar dat is dus niet zo. Ik heb het geluk dat ik op het beste endurance-paard ter wereld zit.”

Voor de Nederlandse Carmen Römer verliep de wedstrijd teleurstellend. Ze kwam ten val en zag haar paard alleen doorgaan. Een alerte medewerker bezorgde haar snel haar paard terug, waarna ze de wedstrijd nog kon vervolgen. Ze begon aan een inhaalrace, maar moest bij de vijfde veterinaire check wel wat gas terug nemen. Ze eindigde met Tuff Enuff van de Amerikaanse Valary Kanavy op de negentiende plaats met een gemiddelde snelheid van bijna 18 kilometer per uur.

Stegen.net

over de auteur

redactie Stegen.net

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net