KNHS maakt team bekend voor EK endurance Junioren

  • 8 juli 2016 11:24
door: KNHS, 8 juli 2016 11:24

ERMELO | KNHS

De KNHS heeft het endurance team bekend gemaakt dat Nederland zal vertegenwoordigen op de Europese Kampioenschappen junioren in Rio Frio op 3 september. Maar liefst vijf jonge ruiters, waarvan er drie hebben deelgenomen aan het KNHS Audevard talentenplan, hebben aan de criteria voldaan, waardoor een volledig team naar Portugal zal afreizen.
EK endurance.

Enduranceruiters in actie (archieffoto).
FOTO: FEI

Liselore van Zetten en Jorrit Koopmans maken al langere tijd deel uit van het junioren kader en namen in 2014 deel aan het EK junioren in Verona. De afgelopen twee jaar hebben ze beiden een nieuw paard opgeleid.

Liselore, afgelopen oktober lid van het juniorenteam dat op de landenwedstrijd in Fontainebleau beslag wist te leggen op de derde plaats, reed daar op de 120km met El Kebir du Florival na een spannende finish naar een verdienstelijke 9e plek met een gemiddelde van 18km per uur. Begin dit jaar voltooide deze combinatie hun eerste 160km succesvol in Abu Dhabi.

Jorrit en zijn vos ruin Conner behaalden hun kwalificatie op de 120-ers vorig jaar in Lanaken met een nette 8e plaats en afgelopen april in Fontainebleau.

Imke Lamsma komt al van jongs af aan op grote internationale evenementen. De endurancesport zit in haar bloed. Jong als ze is, heeft ze al twee paarden opgeleid van de basis tot het internationaal niveau. Met Sjacour gaat ze zich verder voorbereiden op het EK.

Jongste teamleden
De twee jongste leden van het team, Laura Bucher en Ijjou Mohamed, worden getraind door Nederlands Kampioene Carmen Römer. Ijjou maakte eveneens deel uit van het succesvolle Nederlandse team op het CEIO Fontainebleau in oktober vorig jaar. Met Akis de Presle werd ze vijfde in Ermelo afgelopen mei, waarmee ze haar teamplaats voor zich opeiste.

Laura Bucher is haar internationale carrière pas dit jaar gestart, en met succes. In Fontainebleau behaalde ze een zeer verdienstelijke 8ste plek. Gevolgd door een 3de plek in Villers-Pontorie met Kabila AA aan 17.5km/uur. Met Kabila AA zal ze zich verder voorbereiden op het EK.

Het Nederlands team wordt in Rio Frio begeleid door KNHS jeugdtrainer Jarmila Lakeman die voor deze wedstrijd als chef d’equipe is aangewezen, teamveterinair Waling Haytema en hoefsmid Onno Grund.