Nederlandse titels voor Jeanine Nieuwenhuis en Bo Oudhof

Nederlandse titels voor Jeanine Nieuwenhuis en Bo Oudhof

15 juli 2016 08:39 Uit Door KNHS
Deel dit met je vrienden

ERMELO | KNHS

Jeanine Nieuwenhuis uit Serooskerke bleek onbereikbaar voor de concurrentie tijdens het donderdag verreden Nederlands Kampioenschap dressuur voor Young Riders. Bij de Junioren won Bo Oudhof uit het Friese Nijeberkoop.

Nieuwenhuis pakte de titel bij de Young Riders met Tc Athene, een nazaat van United. De Zeeuwse amazone was in zowel de eerste proef als de Kür op muziek met scores van rond de 75% niet te kloppen. Een mooie opsteker voor het EK, dat volgende week op het programma staat.

Jeanine Nieuwenhuis en TC Athene tijdens de ereronde. Bo Oudhof won bij de Junioren.

Jeanine Nieuwenhuis en TC Athene tijdens de ereronde.
FOTO: FACEBOOK

De nieuwe Nederlands kampioene: ,,Ik ben hartstikke blij!” Hoewel de amazone al heel wat overwinningen achter haar naam heeft staan, went winnen volgens haar nooit. ,,Iedere overwinning is speciaal. Het is ook mijn laatste jaar bij de Young Riders, dus ik wilde deze wedstrijd zeker niet zomaar voorbij laten gaan. Athene is ook onwijs fit, anders had het natuurlijk niet gekund.”

Jeanine Nieuwenhuis doelt op haar deelname aan het Europees kampioenschap in het Spaanse Oliva, volgende week. De rest van het Nederlandse A-kader vertrekt dezer dagen naar Spanje en nam daardoor geen deel aan het NK.

Goede warming up
,,Je kunt mij niet fanatieker krijgen dan door een wedstrijd te rijden”, verklaart de amazone lachend waarom zij wel meedeed in Ermelo. ,,Op wedstrijd rijd je toch anders dan thuis en dit NK is een goede warming-up voor het EK. Natuurlijk zit het wel kort op elkaar, maar toch paste het goed in mijn voorbereiding.”

Tc Athene vertrekt vrijdagavond al richting het zonnige zuiden, Jeanine Nieuwenhuis gaat er later dit weekend achteraan. ,,Ik heb ook nog een paard in de finale van de WK-selectie, vandaar.”

Rockx en Meulendijks
Een mooie zilveren plak was er voor de pas 16-jarige Thalia Rockx met Verdi de la Fazenda. Zij behaalden een tweede plek in de eerste proef en werd vierde in de kür. Lotte Meulendijks klom na de derde plek in de eerste proef juist een plaatsje op en werd tweede in de finale kür, maar bij elkaar opgeteld bleef haar score toch net steken onder die van Thalia, zodat ze uiteindelijk het brons in ontvangst mocht nemen.

Junioren
Bo Oudhof won de titel bij de Junioren met haar paard Colt Sollenburg (v. Vivaldi). De 18-jarige amazone uit Nijeberkoop ging na de eerste proef al aan de leiding en stelde met een ruimschootse overwinning in de kür het goud veilig. Tweede werd Mylene Spaak met Ziteldo, het brons was voor Mercedes Verweij met Wiolita.

,,In de eerste proef had ik echt een wow-gevoel”, vertelt de kersverse kampioene Oudhof direct na de prijsuitreiking. ,,Dat heb ik bijna nooit, ik ben namelijk nogal kritisch. Maar nu reed ik echt met een glimlach rond”, aldus de Friese amazone.

Zilver en brons
De zilveren medaille werd opgehaald door Mylene Spaak, die haar paard Ziteldo (v. Royal Dance) had meegenomen. Zij eindigde in beide proeven op de vierde plaats, maar klom in de eindstand dus op naar de tweede trede van het ereschavot. Als derde mocht Mercedes Verweij met San Remo-dochter Wiolita opstellen. De amazone wist na een achtste plek in de eerste proef, in de kür op plaats twee te eindigen en klom daarmee in de eindstand naar het brons.

 • Uitslag NK Young Riders 2016:
  1. Jeanine Nieuwenhuis, Tc Athene (v. United), 149.612
  2. Thalia Rockx, Verdi de la Fazenda (v. Florett As), 140.026
  3. Lotte Meulendijks, MDH Parole (v. Pasolongo), 139.754
 • Uitslag NK Junioren 2016:
  1. Bo Oudhof, Colt Sollenburg (v. Vivaldi), 142.243
  2. Mylene Spaak, Ziteldo (v. Royal Dance), 135.964
  3. Mercedes Verweij, Wiolita (v. San Remo), 135.570