archief
contact
+31 6 53239630

Nederlandse titels voor Jeanine Nieuwenhuis en Bo Oudhof

ERMELO — Jeanine Nieuwenhuis uit Serooskerke bleek onbe­reik­baar voor de con­cur­ren­tie tij­dens het don­der­dag ver­re­den Nederlands Kampioenschap dres­suur voor Young Riders. Bij de Junioren won Bo Oudhof uit het Friese Nijeberkoop. 
Jeanine Nieuwenhuis en TC Athene tijdens de ereronde. Bo Oudhof won bij de Junioren.

ERMELO | KNHS

Jeanine Nieuwenhuis uit Serooskerke bleek onbe­reik­baar voor de con­cur­ren­tie tij­dens het don­der­dag ver­re­den Nederlands Kampioenschap dres­suur voor Young Riders. Bij de Junioren won Bo Oudhof uit het Friese Nijeberkoop.

Nieuwenhuis pakte de titel bij de Young Riders met Tc Athene, een nazaat van United. De Zeeuwse ama­zone was in zowel de eer­ste proef als de Kür op muziek met sco­res van rond de 75% niet te klop­pen. Een mooie opste­ker voor het EK, dat vol­gende week op het pro­gramma staat.

Jeanine Nieuwenhuis en TC Athene tijdens de ereronde. Bo Oudhof won bij de Junioren.
Jeanine Nieuwenhuis en TC Athene tij­dens de ere­ronde.
FOTO: FACEBOOK

De nieuwe Nederlands kam­pi­oene: „Ik ben hart­stikke blij!” Hoewel de ama­zone al heel wat over­win­nin­gen ach­ter haar naam heeft staan, went win­nen vol­gens haar nooit. „Iedere over­win­ning is spe­ci­aal. Het is ook mijn laat­ste jaar bij de Young Riders, dus ik wilde deze wed­strijd zeker niet zomaar voor­bij laten gaan. Athene is ook onwijs fit, anders had het natuur­lijk niet gekund.”

Jeanine Nieuwenhuis doelt op haar deel­name aan het Europees kam­pi­oen­schap in het Spaanse Oliva, vol­gende week. De rest van het Nederlandse A‑kader ver­trekt dezer dagen naar Spanje en nam daar­door geen deel aan het NK.

Goede war­ming up
„Je kunt mij niet fana­tie­ker krij­gen dan door een wed­strijd te rij­den”, ver­klaart de ama­zone lachend waarom zij wel mee­deed in Ermelo. „Op wed­strijd rijd je toch anders dan thuis en dit NK is een goede war­ming-up voor het EK. Natuurlijk zit het wel kort op elkaar, maar toch paste het goed in mijn voorbereiding.”

Tc Athene ver­trekt vrij­dag­avond al rich­ting het zon­nige zui­den, Jeanine Nieuwenhuis gaat er later dit week­end ach­ter­aan. „Ik heb ook nog een paard in de finale van de WK-selec­tie, vandaar.”

Rockx en Meulendijks
Een mooie zil­ve­ren plak was er voor de pas 16-jarige Thalia Rockx met Verdi de la Fazenda. Zij behaal­den een tweede plek in de eer­ste proef en werd vierde in de kür. Lotte Meulendijks klom na de derde plek in de eer­ste proef juist een plaatsje op en werd tweede in de finale kür, maar bij elkaar opge­teld bleef haar score toch net ste­ken onder die van Thalia, zodat ze uit­ein­de­lijk het brons in ont­vangst mocht nemen.

Junioren
Bo Oudhof won de titel bij de Junioren met haar paard Colt Sollenburg (v. Vivaldi). De 18-jarige ama­zone uit Nijeberkoop ging na de eer­ste proef al aan de lei­ding en stelde met een ruim­schootse over­win­ning in de kür het goud vei­lig. Tweede werd Mylene Spaak met Ziteldo, het brons was voor Mercedes Verweij met Wiolita.

„In de eer­ste proef had ik echt een wow-gevoel”, ver­telt de kers­verse kam­pi­oene Oudhof direct na de prijs­uit­rei­king. „Dat heb ik bijna nooit, ik ben name­lijk nogal kri­tisch. Maar nu reed ik echt met een glim­lach rond”, aldus de Friese amazone.

Zilver en brons
De zil­ve­ren medaille werd opge­haald door Mylene Spaak, die haar paard Ziteldo (v. Royal Dance) had mee­ge­no­men. Zij ein­digde in beide proe­ven op de vierde plaats, maar klom in de eind­stand dus op naar de tweede trede van het ere­scha­vot. Als derde mocht Mercedes Verweij met San Remo-doch­ter Wiolita opstel­len. De ama­zone wist na een acht­ste plek in de eer­ste proef, in de kür op plaats twee te ein­di­gen en klom daar­mee in de eind­stand naar het brons.

 • Uitslag NK Young Riders 2016:
  1. Jeanine Nieuwenhuis, Tc Athene (v. United), 149.612
  2. Thalia Rockx, Verdi de la Fazenda (v. Florett As), 140.026
  3. Lotte Meulendijks, MDH Parole (v. Pasolongo), 139.754
 • Uitslag NK Junioren 2016:
  1. Bo Oudhof, Colt Sollenburg (v. Vivaldi), 142.243
  2. Mylene Spaak, Ziteldo (v. Royal Dance), 135.964
  3. Mercedes Verweij, Wiolita (v. San Remo), 135.570
gerelateerde berichten
Total
1
Share