Totilas wint en lijkt een merk te worden

Share
  • 2 juni 2011 17:07

door: Steven Stegen, 2 juni 2011 17:07

MÜNCHEN – De superhengst Totilas heeft donderdag bij zijn eerste optreden met de Duitse dressuurruiter Matthias Rath meteen gewonnen. Bij wedstrijden in MĂŒnchen zegevierde de combinatie in de Grand Prix met een score van 76,78.

Tot nu toe boekte Totilas al zijn successen, waaronder het behalen van Europese- en wereldtitels, met de Nederlandse ruiter Edward Gal. Zoals bekend werd de wonderhengst vervolgens door Paul Schockemöhle aangekocht. De Duitse paardenhandelaar heeft vervolgens de sportrechten verkocht aan de welgestelde Ann Kathrin Linsenhoff, de stiefmoeder van Matthias Rath.

De Duitsers hebben Totilas, waarvoor naar verluidt zo’n 10 miljoen is betaald, inmiddels in hun harten gesloten. Ook is de commercie op de hype ingesprongen, want er zijn inmiddels speciale koffiemokken en T-shirts met de naam Totilas er op, spullen die op de markt worden gebracht door sportmanager Michael Mronz. Hij beurt geld van elk koffiekopje dat verkocht wordt. En wat te denken van de T-shirts, die 109 euro per stuk kosten. Kassa! Toch zegt Mronz dat die inkomsten voor hem niet ‘t belangrijkst zijn. ,,We zijn bezig om het merk Totilas uit te bouwen.”

Paul Schockemöhle lijkt met de dekrechten van Totilas ook wel goed te zitten. De hengst doet ‘het’ voor 4.000 euro per keer en er komt nog eenzelfde bedrag bij als er daadwerkelijk nageslacht komt. En dan is er nog de mogelijkheid dat er een sponsornaam voor de naam van Totilas komt. ,,Dat moet dan wel een heel groot premium-merk zijn”, zegt Mronz, die verwacht dat Totilas voor een toename van de mediaaandacht voor de paardensport gaat zorgen.

Stegen.net | DPA | ANP