archief
contact
+31 6 53239630

Nog altijd geen nieuwe ruiter voor Totilas

MÜHLEN – De Duitse bondscoach Holger Schmezer is niet van plan om zich te bemoeien met de vraag wie de nieuwe ruiter wordt van Totilas. ,,Dat is een privézaak van de heer Schockemöhle”, zei Schmezer diplomatiek. Nog altijd is onduidelijk wie de door Schockemöhle aangekochte superhengst gaat rijden. Ook bestaat er onduidelijkheid over de constructie die de voormalige Duitse springruiter wil toepassen.

Paul Schockemöhle met zijn aanwinst Totilas. De foto zorgt in Nederland voor gemengde reacties.

Volgens de voorzitter van de Duitse dressuurcommissie Klaus Roeser is dat een kwestie die de nieuwe eigenaar moet oplossen. Roeser ziet vier of vijf kandidaten die Totilas zouden kunnen rijden, maar verder laat hij zich er niet over uit. Hij past wel op ook, want Roeser is één van de belangrijkste medewerkers van Paul Schockemöhle.

Intussen wordt er volop gespeculeerd over wie Totilas zou gaan rijden. Schockemöhle heeft laten doorschemeren dat hij de nieuwe ruiter tegen betaling een soort gebruiksvergunning wil verlenen. Met andere woorden: het recht om Totilas te rijden moet voor een deel de miljoeneninvestering lonend maken.

Isabell Werth werd door velen getipt als mogelijke nieuwe berijdster, maar zij heeft intussen duidelijk laten weten dat ze daar niet voor voelt. Paul Schockemöhle heeft tegenover de Duitse media inmiddels ook laten weten dat de zoektocht niet makkelijk is. ,,De vele titels en records die Totilas heeft behaald maken het voor een nieuwe ruiter niet gemakkelijk. Het is lastige dat soort prestaties nog te verbeteren”, aldus de 65-jarige handelaar. Ook laat hij weten dat het niet tot een doorverkoop komt. ,,Ik heb al een Amerikaans syndicaat aan de lijn gehad, maar zo zal het niet gaan.” De Duitse handelaar lijkt met name de verrichtingen van Totilas als dekhengst belangrijk te vinden en die activiteit brengt ook al het nodige geld in het laatje.

Stegen.net | DPA | Stern

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share