Totilas moet vooral geld in het laatje brengen

Share
  • 1 december 2010 11:30

door: redactie, 1 december 2010 11:30

MÜHLEN – In de winter aan de slag als dekhengst en in de zomer op medaillejacht. Dat is hoe het leven van de duurste dressuurhengst ter wereld, Totilas, er nu uit gaat zien.

Dinsdag gaf de nieuwe eigenaar Paul Schockemöhle de lang verwachte openheid over zijn aankoop. De voormalige springruiter heeft een deel van Totilas doorverkocht aan Matthias-Alexander Rath en diens vermogende schoonmoeder Ann Kathrin Linsenhoff.

Aanvankelijke wilde Schockemöhle de sportrechten verhuren, maar daar ging Rath niet mee akkoord. Hoe de eigendomsverhoudingen nu precies liggen werd tijdens de druk bezochte bijeenkomst in MĂŒhlen niet duidelijk. ,,We delen alle opbrengsten”, aldus Schockemöhle, voor negen camerateams en tientallen journalisten.

Met de combinatie Rath-Totilas wil Duitsland scoren tijdens de Europese kampioenschappen in augustus volgend jaar in Rotterdam en op de Olympische Spelen van 2012 in Londen. De beste prestatie van economiestudent Rath tot nu toe was de derde plaats op de wereldruiterspelen in Lexington met het Duitse team. Maar vooral het sperma van Totilas moet geld in het laatje brengen. Fokkers moeten voor het zaad 4.000 euro neertellen en bij drachtigheid van de merrie komt er nog hetzelfde bedrag bovenop.

De wat gespannen ogende Matthias-Alexander Rath vertelde een geweldig gevoel te krijgen op Totilas. ,,En ik weet dat de lat enorm hoog ligt. Toch ben ik niet bang om de strijd aan te gaan, ook niet in Nederland.”

Stegen.net | DPA