Bondscoach Holger Schmezer overlijdt in Den Bosch

Share
  • 20 april 2012 20:05

door: redactie, 20 april 2012 20:05

DEN BOSCH
De Duitse bondscoach Holger Schmezer is donderdag in zijn hotelkamer in Den Bosch onverwacht overleden. Dit heeft de overkoepelende Duitse paardensportorganisatie vrijdag bekendgemaakt. De net 65-jarige dressuurtrainer was aanwezig bij de wereldbekerwedstrijden van Indoor Brabant.

Holger Schmezer.

Hij was donderdagavond niet verschenen op een etentje en beantwoordde ook zijn telefoon niet, waarna besloten werd een kijkje te nemen op zijn kamer. Schmezer zou de dressuurequipe van zijn land ook de komende zomer bij de Olympische Spelen begeleiden. Duitsland geldt in Londen als voornaam medaillekandidaat. Hij had al aangekondigd zijn loopbaan als chef-coach daarna te beëindigen.

De Duitse deelneemsters Nadine Capellmann, Isabell Werth en Helen Langehanenberg reageerden in de Brabanthallen geschokt op het trieste nieuws over hun coach. Desondanks besloten ze de wedstrijden voort te zetten, in de overtuiging dat dit naar de wens van Schmezer zou zijn. Zaterdag is de finale van de wereldbeker. Schmezer is vermodelijk gestorven door een hartaanval.
[Stegen.net | ANP]