Tessa Hoeksema op eenzame hoogte

Share
  • 8 november 2011 13:01

door: redactie, 8 november 2011 13:01

BRONNEGER
Tessa Hoeksema stond zondag op eenzame hoogte in het gecombineerde Z/ZZ-springen in manege De Rietweg in Bronneger. De amazone uit Tolbert klopte met Warandasj (v. Karandasj) de concurrentie met groot verschil.

Tessa Hoeksema met Warandasj in Bronneger. ©Roos Meertens

Vijf combinaties keerden terug voor de barrage in de zwaarste rubriek. Van die vijf wisten alleen Tessa Hoeksema en Samantha Bos ook het barrageparcours foutloos af te ronden. Hoeksema realiseerde een foutloos rondje in 33,78, terwijl Samantha Bos daar met Trebox Quincy 39,09 voor nodig had. Bos eindigde daarmee als tweede. Saskia Deknatel pakte als snelste ‘vierfouter’ de derde prijs met Wembley.

Eerder op de dag eiste Weite Oldenziel de overwinning op in het M-klassiek. Hij deed dat met White Rush, de Cavalier-nazaat die de laatste tijd in blinkende vorm is. Maureen Bonder, die met flink wat paarden naar Bronneger was gekomen, samen met haar vriend Thomas Ogi, plaatste zich met Arki fraai als tweede.
[Stegen.net]