Gerco Schröder opnieuw succesvol met New Orleans

Gerco Schröder opnieuw succesvol met New Orleans

5 december 2010 20:53 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

PARIJS – Gerco Schröder is zondag als zesde geëindigd in de Grote Prijs van Parijs. Hij bereed Eurocommerce New Orleans en moest het in de barrage opnemen tegen tien tegenstanders. De zesde plaats bleek altijd nog goed voor 21.000 euro.

Het prijzengeld in de Franse hoofdstad was dik in orde. Er lag maarliefst 75.000 euro op de winnaar te wachten. De Duitser Marco Kutscher pakte de hoofdprijs. Hij was 0,06 seconden sneller dan zijn landgenoot Christian Ahlmann. De snelste tijd in de barrage, ruim een seconde sneller dan de winnaar, werd gerealiseerd door de Duitse Meredith Michaels-Beerbaum met haar paard Checkmate, maar in haar haast om van start naar finish te rijden noteerde zij een springfout en werd daarmee negende. De Fransman Simon Delestre legde met Napoli du Ry beslag op de derde plek op 0.3 sec achterstand van de winnaar.

In het Belgische Neeroeteren pakte Maikel van der Vleuten fraai de tweede plaats in de hoofdrubriek, een 1.40-parcours. De ruiter uit Mierlo kwam aan de start met VDL Groep Vleut. De Zweedse Erika Lickhammer won de proef. In Salzburg behaalde Marc Houtzager een hoge klassering. De ruiter uit Rouveen stuurde Opium VS naar de derde plaats in de Grote Prijs, die werd gewonnen door Steve Guerdat met Ferrari.

Stegen.net | KNHS

Deel dit bericht