Kevin Staut winnaar in Parijs, Gerco Schröder derde

Kevin Staut winnaar in Parijs, Gerco Schröder derde

8 december 2013 18:38 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

blokjePARIJS | STEGEN.NET
Kevin Staut won zondag voor eigen publiek de Grote Prijs in Parijs. De Franse ruiter zegevierde met Silvana Hdc (v. Corland), voor de Engelsman Scott Brash met Ursula en Gerco Schröder met London.

Kevin Staut met Silvana (archief)

Kevin Staut met Silvana (archief)

Voor de barrage keerden 13 combinaties terug en Kevin Staut won overtuigend. Hij zette een foutloze rit neer in 39,56, een tijd waar niemand in de barrage aan kon tippen. Scott Brash reed rond in 40,72. Gerco Schröder liet de chronometer stoppen op 41,32. De derde prijs bleek nog altijd goed voor 52.500 euro.

Maikel van der Vleuten kwalificeerde zich ook voor de barrage. Hij kreeg daarin twee springfouten met VDL Groep Verdi en eindigde als 12e. Marc Houtzager liep met Sterrehof’s Opium 9 strafpunten op in het basisparcours.

Deel dit bericht