archief
contact
+31 6 53239630

Man overlijdt bij redden pony uit zwembad

VELDHOVEN – Een man is maandagmiddag overleden tijdens het redden van een losgebroken pony uit een zwembad bij zijn huis in Veldhoven. De brandweer heeft dat gemeld. De pony kon met hulp van brandweerlieden worden gered.

De pony kon wel uit het zwembad worden gered, maar voor de eigenaar mocht hulp niet meer baten.

De Veldhovenaar wilde zijn paard samen met een andere man naar een ander weiland brengen. Daarvoor liep het tweetal met de pony over de binnenplaats bij de woning van de Veldhovenaar aan de Banstraat, waar ook een zwembad ligt. Toen het paard begon te bokken, slaagden de mannen er niet het dier onder controle te houden.

Het dier liep richting het zwembad en zakte vervolgens door het zeil dat over het zwembad gespannen was. De twee mannen probeerden het paard uit het zwembad te krijgen. Toen dat niet lukte, besloot de Veldhovenaar hulp te gaan halen. De man werd plotseling onwel en overleed ter plaatse. Hulpdiensten hebben nog lang geprobeerd hem te reanimeren maar zonder resultaat. Voor de hulpverleners is nazorg geregeld.

Stegen.net | ANP | ED

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share