Silfit Masterclass aan vooravond derde seizoen

  • 12 december 2010 12:41
door: redactie, 12 december 2010 12:41

ERMELO – De KNHS Silfit Masterclass voor getalenteerde tuigpaarden staat aan de vooravond van het derde seizoen. Op 6 januari is de eerste wedstrijd van de nieuwe reeks tijdens het CSI Veendam in Zuidbroek. Voor deze competitie is dit concours de feitelijke kraamkamer, omdat in 2002 hier de Staalservice Zuidbroek competitie van start ging, de voorloper van de Silfit Masterclass.

Derk Jan Mekkes is met Bentley VDL één van de deelnemers.

Ook dit jaar hebben de organisatoren van deze competitie een representatief en uiterst sterk deelnemersveld weten te contracteren waardoor deze competitie nog nadrukkelijker als voorgaande jaren terecht het paradepaardje van de Nederlandse tuigpaardensport genoemd mag worden. Spectaculair is dat de finale van deze competitie wordt verreden op het Europees kampioenschap dressuur in Rotterdam.

De organisatoren van de KNHS Silfit Masterclass hebben als doelstelling het organiseren van een outdoor/indoor enkelspan competitie voor tuigpaarden, om door middel van deze competitie de aangespannen sport aantrekkelijker te maken voor zowel publiek, rijders als organisatoren. De paarden zijn afkomstig uit zowel de Nieuwelingenklasse, FSP, limietklasse als de ereklasse. Hierbij wordt getracht uit alle categorieën van tuigpaardrijdend Nederland combinaties te verzamelen.

De organisatoren van deze editie van de KNHS Silfit Masterclass Competitie zijn zeer verheugd dat zij een van de smaakmakers van de afgelopen jaren Zo Mooi met de uiterst sympathieke Jan Muggen aan de leidsels weer hebben weten vast te leggen. Deze combinatie zou als het publiek op de tribunes het voor het zeggen zou hebben heel vaak op de eerste plaats zijn geëindigd. Ook fantastisch is de deelname van Brandy met Harry van Middelaar. Dit zeer jeugdige tuigpaard won in 2010 alle wedstrijden waarin hij aan de start verscheen en altijd ging de gepaard met luide toejuichingen uit de hoek van zijn eigenaren die zich verzameld hebben in het Brandy Consortium

De jurering is bij deze KNHS Silfit Masterclass altijd bijzonder. Het uiterst deskundig KNHS jurylid krijgt op ieder concours assistentie van twee prominenten. Het oordeel van deze prominenten speelt in de uitslag een doorslaggevende rol waardoor er soms zeer verrassende uitslagen uit de bolhoed komen rollen.

Stegen.net