Finale Silfit Masterclass voor Primeval Bentley VDL

Share
  • 27 augustus 2011 10:47

door: redactie, 27 augustus 2011 10:47

ROTTERDAM – Een mooiere ambiance voor de finale van de KNHS Silfit Masterclass voor tuigpaarden was haast niet denkbaar: op het CHIO van Rotterdam was de slotact van de succesvolle competitie. Derk Jan Mekkes schreef de competitie van dit jaar op zijn naam met PrimeVal Bentley VDL.

Derk Jan Mekkes rijdt met Primeval Bentley VDL de ereronde.

De ontknoping in Rotterdam, onder andere onder toeziend oog van H.M. Koningin Beatrix, mocht er zijn. Het was een mooie afsluiting van de reeks tuigpaardrubrieken op grote paardensportevenementen, een competitie die al in januari begon. Na de eerste omloop werden drie paarden definitief geplaatst, wat betekende dat de beste vier van dat moment nogmaals in actie mochten komen. Daarna was het pleit toch nog niet beslecht. De nummers drie en vier waren toen inmiddels wel definitief opgesteld en dat waren respectievelijk Zo Mooi van Jan Muggen en Bretina van J. van Assche in handen van Thomas van der Weiden.

De jury leek toch nog niet geheel zeker van haar zaak en wilde de eerste twee nogmaals bekijken. Na rijp beraad bleef de super deftige Brandy van het Brandy Consortium in handen van Harry van Middelaar op kop en daarmee werd de heel luxe PrimeVal Bentley VDL van familie Mekkes, Arends, Ritsema en de VDL Stud tweede, maar het geeft wel aan dat de paarden aan elkaar gewaagd waren. Na het optellen van de resultaten kon Bentley in handen van Derk Jan Mekkes als jonge, maar ook heel beste winnaar van de competitie gehuldigd worden.

Stegen.net