archief
contact
+31 6 53239630

Aron HBC verrassende winnaar Silfit Masterclass

ZWOLLE – Debutant Aron HBC (v. Ganges) won zondag verrassend de aflevering van de KNHS Silfit Masterclass voor tuigpaarden tijdens Zwolle International. De hengst van de HBC-stal werd door Harry van Middelaar naar de zege gereden.

Aron HBC. ©tuigpaarden.net

In de IJsselhallen kwamen zeven aanspanningen in de baan. De jury bestond uit KNHS-jurylid Tjeerd Velstra, organisator Chris van Dam, sponsor Bert van Kooten en voorzitter van Zwolle International Lens Nekeman.

De zeven paarden vormden een waardige promotie van het Nederlandse Tuigpaard en er werd fel gestreden om een plaats in de top drie. Drie hengsten domineerden de top in de IJsselhallen. Aron HBC (v. Ganges) van HBC-stal ging foutloos naar een eerste plaats. Aron HBC werd gereden door Harry van Middelaar, die debuteerde in de Masterclass. De hengst werd omschreven als sterk over de benen met veel lossigheid. Zeer sterk tweede werd Bentley VDL (v. Larix) met Derk Jan Mekkes. Bentley VDL is nog jong en onervaren, maar heeft veel kwaliteit. De winnaar van Zuidbroek, Zo Mooi (v. Roy M) met Jan Muggen, moest nu zijn meerdere erkennen in Aron HBC en Bentley VDL.

Cees Embregts reed de hengst Bakboord HBC naar de verdiende vierde plaats. De statige vos Via HJ (v. Roy M) werd gereden door Fera Lueks – Muggen, zij viel in voor de met een virus kampende Colitta (v. Torino) met Nico Calis. Fera vervulde deze taak met verve en reed de vos naar een goede vijfde plaats.

Stegen.net | KNHS

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel