archief
contact
+31 6 53239630

Aron HBC ver­ras­sende win­naar Silfit Masterclass

ZWOLLE — Debutant Aron HBC (v. Ganges) won zon­dag ver­ras­send de afle­ve­ring van de KNHS Silfit Masterclass voor tuig­paar­den tij­dens Zwolle International. De hengst van de HBC-stal werd door Harry van Middelaar naar de zege gereden.

Aron HBC. ©tuigpaarden.net

In de IJsselhallen kwa­men zeven aan­span­nin­gen in de baan. De jury bestond uit KNHS-jury­lid Tjeerd Velstra, orga­ni­sa­tor Chris van Dam, spon­sor Bert van Kooten en voor­zit­ter van Zwolle International Lens Nekeman.

De zeven paar­den vorm­den een waar­dige pro­mo­tie van het Nederlandse Tuigpaard en er werd fel gestre­den om een plaats in de top drie. Drie heng­sten domi­neer­den de top in de IJsselhallen. Aron HBC (v. Ganges) van HBC-stal ging fout­loos naar een eer­ste plaats. Aron HBC werd gere­den door Harry van Middelaar, die debu­teerde in de Masterclass. De hengst werd omschre­ven als sterk over de benen met veel los­sig­heid. Zeer sterk tweede werd Bentley VDL (v. Larix) met Derk Jan Mekkes. Bentley VDL is nog jong en oner­va­ren, maar heeft veel kwa­li­teit. De win­naar van Zuidbroek, Zo Mooi (v. Roy M) met Jan Muggen, moest nu zijn meer­dere erken­nen in Aron HBC en Bentley VDL.

Cees Embregts reed de hengst Bakboord HBC naar de ver­diende vierde plaats. De sta­tige vos Via HJ (v. Roy M) werd gere­den door Fera Lueks – Muggen, zij viel in voor de met een virus kam­pende Colitta (v. Torino) met Nico Calis. Fera ver­vulde deze taak met verve en reed de vos naar een goede vijfde plaats.

Stegen.net | KNHS
gerelateerde berichten
Total
0
Share