Droomdebuut voor Hendrik-Jan Schuttert op Jumping

Share
  • 24 januari 2011 15:34

door: redactie, 24 januari 2011 15:34

AMSTERDAM – Voor Hendrik-Jan Schuttert kan editie 2011 van Jumping Amsterdam niet meer stuk. De 19-jarige ruiter had een droomdebuut op het hoogste niveau. De jonge ruiter uit Ommen stuurde zijn 11-jarige Zangersheide-schimmel Cerona Z in de Grote Prijs naar de zesde plaats.

Schuttert was met zijn 19 jaar de jongste van de acht deelnemers in de barrage. In de barrage in de volgepakte RAI herhaalde hij moeiteloos zijn eerdere foutloze rondje. Dat hij een paar tellen langzamer was dan winnaar Michael Whitaker kon de pret niet drukken. ,,Met zo’n dubbele foutloze ronde mag ik best tevreden zijn”, zei de Overijsselse ruiter nuchter.

Schuttert kon dankzij een wildcard aan de start komen op Jumping Amsterdam. Volgens bondscoach Rob Ehrens verdiende Schuttert de invitatie. ,,We hadden het gevoel dat we Hendrik-Jan met een gerust hard voor de leeuwen konden gooien. Waarom? Omdat hij de laatste maanden op alle wedstrijden sterk voor de dag kwam.”

Schuttert hield aan zijn zesde plaats nog 4.000 euro over en dat was voor de voormalige Nederlands kampioen bij de pony’s een welkom bedrag. Want hij moet het zonder sponsor stellen. Zijn vader, die in de varkens zit, bekostigt de carrière, die in een stroomversnelling lijkt te zijn gekomen.

Stegen.net